728x90.jpg

Afla ce salariu trebuie sa ai pentru a beneficia de programul Prima Casa

Conform programului Prima Casă, guvernul garantează creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe în limita maximă de 60.000 euro .

Salariul minim pentru plafonul de 60.000 de euro prevazut de programul guvernamental se situeaza in jurul sumei de 3400 de lei/luna. (Atentie, venit NET!) Care este salariul ...
Comentarii (327)
#177. iuly | 28.07.2009 | 13:31
-1 (4/3)   
Felicitari IMOPEDIA.ro - foarte prompti in raspunsuri.
#176. cristina andreea | 24.07.2009 | 09:50
0 (1/1)   
daca sunt coplatitor la un credit ipotecar mai pot aplica la programul prima casa ?... mentionez ca nu am nici o locuinta trecuta pe numele meu si nici la acest credit nu sunt trecuta ca proprietar ...astept un raspuns ...daca se poate
»  IMOPEDIA.ro
-1 (1/0)   
Interdictia de avea in derulare un credit ipotecar izvoreste din prezumtia ca daca ai un credit ipotecar in derulare, automat esti deja proprietar, si astfel nu te incadrezi in conditiile cerute de lege. Puteti avea deci calitatea de coplatitor, atata timp cat nu aveti si titlu de proprietate pentru respectivul imobil pe care il girati.
#175. Chayroux | 21.07.2009 | 18:31
4 (0/4)   
Acest program numit "prima casa" e o sfidare a tuturor cetatenilor care nu au astfel de salarii.Cati detin astfel de salarii nete din randul celor care nu detin o casa?Inca un program care scoate in evidenta dobitocimea care ne conduce,in care ne-am pus sperante si care nu e nimic diferita de cele precedente.Imi vine sa scuip cand ma gandesc in ce tara frumoasa m-am nascut si cata nesimtire ne inconjoara.
#174. Dan | 20.07.2009 | 18:12
2 (1/3)   
Referitor la programul guvernamental "Prima casa" as avea urmatoarea nelamurire :
- Eu am calitatea de coplatitor (girant) la un credit ipotecar din anul 2008 . Locuinta achizitionata nu este pe numele meu , este pe numele parintilor . De asemenea titularii creditului sunt parintii mei , eu fiind coplatitor la acest credit (girant asa cumreiese din situatia financiara pe care am cerut-o de la Biroul de Credit) .
In acesta situatie pot aplica la programul "prima casa " tinand cont ca sunt coplatitor (girant) la un credit ipotecar ? Va intreb acest lucru deoarece din legea "primei case" nu inteleg la ce se refera fraza : "sa nu ai in derulare un credit ipotecar " . Ce inseamna acest lucru ? Ca trebuie sa fiu titularul creditului sau este de ajuns sa fiu coplatitor la un credit penttru a nu fi acceptat in acest program ?

Multumesc
»  CONSO.ro - portalul financiar no.1
0 (1/1)   
Daca aveti doar calitatea de girant sau co-debitor nu si cea de co-proprietar, atunci puteti beneficia de finantare garantata de stat in cadrul programuloui Prima Casa.

Conform juristilor brokerului de credite Kiwi Finance, in cadrul programului Prima Casa, conditia “nu au in derulare un credit ipotecar” se refera doar la titularii creditului ipotecar, nu si la giranti/codebitori.
»  IMOPEDIA.ro
0 (1/1)   
Interdictia de avea in derulare un credit ipotecar izvoreste din prezumtia ca daca ai un credit ipotecar in derulare, automat esti deja proprietar, si astfel nu te incadrezi in conditiile cerute de lege. Puteti avea deci calitatea de coplatitor, atata timp cat nu aveti si titlu de proprietate pentru respectivul imobil pe care il girati.
#173. AdrianaM | 20.07.2009 | 12:07
-2 (2/0)   
Buna ziua,

Se accepta codebitori care au contract de munca pe perioada determinata? (daca solicitantul creditului este sotul iar eu, sotia, avand perioada determinata de 3 luni as fi codebitor).
Multumesc!
»  CONSO.ro - portalul financiar no.1
-1 (1/0)   
Bancile impun, in cazul imprumuturilor ipotecare ca ambii soti sa fie titulari de credit si de asemenea, co-proprietari ai imobilului ce urmeaza a fi achizitionat.

Astfel, chiar daca nu aveti un venit stabil, va trebui sa semnati contractul de credit, deoarece se considera ca acesta implica o cheltuiala comunca a familiei, in vederea achizitionarii unui bun comun.

Daca aveti un contract de munca incheiat pe o perioada de numa 3 luni, fara clauza de prelungire automata, atunci nu vi se vor lua in considerare veniturile obtinute deoarece acestea nu au un caracter cert si permanent.
#172. criss33 | 19.07.2009 | 19:41
-3 (4/1)   
daca muncesc in italia pot sa iau credit pt prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
1 (1/2)   
Da, majoritatea bancilor tin cont de veniturile obtinute in strainatate.
#171. adrian | 18.07.2009 | 22:50
2 (1/3)   
Acest program ar trebui botezat "Prima teapa" a guvernului Boc!
99% din "primele case" sunt construite pe terenuri ipotecate gradul I catre bancile comerciale!
Nici un dosar nu ar putea fi aprobat...
Vor lua casa doar cine trebuie!
Si isi vor vinde casele construite(sau nu, inca...) tot cine trebuie: Paszkany, Negoita...
Iar bancile vor castiga tot pe spatele romanasilor creduli din comisioane si taxe ascunse doar de stat...
Este cea mai mare teapa, pe bani publici, in vremuri de criza!
Iar guvernarea PDL, cu participarea liber consimtita si partasa a PSD, este cea mai toxica guvernare de dupa '90! Liberalii au fost mici copii pe linga "baietii dastepti", ajunsi cu coltii ascutiti vreme de 18 ani, in sfarsit la ciolan...
#170. andrei | 17.07.2009 | 11:55
1 (0/1)   
Nu ar face si asti ceva pt cei cu salariile mici.Tot pentru aia cu bani...Cu ANL-urile aceiasi faza....Sunteti O RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#169. Lavinia Ionasc | 15.07.2009 | 14:48
0 (1/1)   
Pentru Ema:

Aveti partial dreptate. Intradevar textul legii este ca solicitantul nu trebuie sa detina singur sau cu sotul/sotia o locuinta, INSA conform codului familiei, in timpul casatoriei, orice bun achizitionat de catre unul din soti, inclusiv imobil devine bun comun sotilor. Ca atare, sotul solicitantului nu mai indeplineste deja conditiile cerute de lege, era deja proprietar si prin creditul ipotecar devine coproprietar la noua locuinta..Ca sa nu mai vorbim de scopul declarat al acestui program: de a facilita achizitia de locuinte de catre cei "care nu au NIMIC", (sunt cuvintele premierului "Bloc" de pe 8 iulie). Iar apoi, legat de vanzarea de catre parinti, si aici e cu dus si intors..se pare ca bancile nu incurajeaza vanzarile efectuate intre rude de gradul I...
#168. Robert | 15.07.2009 | 13:16
1 (0/1)   
Mare prostie, parerea mea! De ce? Pentru ca sunt foarte putini oameni care au salarii de 5.000 lei BRUT .. Tot smecherii vor avea parte de asa ceva..Cei mici .... Ma abtin :)
#167. ema | 15.07.2009 | 13:09
-2 (2/0)   
Dragii mei, cititi cu atentie textele din Monitorul oficial. O sa observati ca NUMAI solicitantul nu trebuie sa detina singur sau cu sotul/sotia o locuinta ( deci un bun comun). Asta inseamna ca sotul/ sotia poate avea si o mie de case ca si bunuri proprii ( provenite din mostenire, donatie, cumparare inainte de casatorie..etc.). La fel si cu o alta persoana cu care solicitantul nu e casatorit. Solicitantul nu trebuie sa fie coproprietarul unei locuinte achizitionate cu o alta persoana.
Parintele poate vinde copilului major daca acest" copil" munceste, la 04.06.2009 nu detinea o locuinta in proprietate sau nu avea o cota parte de mostenire a vreunei case. Daca normele bancilor permit codebitori, nimic nu il impiedica pe parinte sa -si asume plata creditului alaturi de copilul major.
La un lucru trebuie sa fiti atenti: creditul are ca baza valoarea din raportul de evaluare a locuintei, deci vinzatorul va ramine cu casa nevinduta daca cere mai mult decit face, iar cumparatorul nu va cumpara daca ar vrea sa dea mai putin decit face! Astfel, cresterea nejustificata a preturilor este impiedicata.

IMPORTANT! Nu este credit ipotecar, deci nu sunt aplicabile prevederile legii creditului ipotecar!

Succes.
PS. Pentru cei care inca nu se incadreaza in acest program din cauza nivelului veniturilor, un indemn prietenesc: cum pe linga noroc, trebuie si multa munca si efort pentru o slujba mai bine platita, cu stradanei o sa reusiti!
#166. madalina | 15.07.2009 | 11:37
-1 (1/0)   
Sunt divortata, am un copil in intretinere, am un salariu de 1.100 net si pensia alimentara a copilului in valoare de 1.600 lei net. Pot avea sanse de a obtine un credit ipotecar in Programul Prima Casa ?
»  CONSO.ro - portalul financiar no.1
-1 (1/0)   
Bancile nu iau in considerare, la stabilirea veniturilor eligibile pentru un credit, pensia alimentara a copiilor in intretinere. Asta deoarece acesti bani au o destinatie precisa - acoperirea lunara a cheltuielilor pentru copil - si nu pot fi utilizati in vederea achitarii ratelor la un credit.

In plus, pensia alimentara este acordata pe o perioada limitata.

In consecinta, banca va va lua in considerare numai venitul dvs de 1.100 lei. Din acesta se vor scadea cheltuieli de subzistenta de aproximativ 250 lei pentru fiecare membru al familiei.

In functie de fiecare banca in parte si de normele interne, se vor scadea cheltuieli de subzistenta numai pentru dvs sau se va lua in considerare si minorul aflat in intretinere.

In situatia in care se scad 500 lei cheltuieli de subzistenta, venitul eligibil pentru credit este de 600 lei. Aplicand un grad de indatorare de aproximativ 50%, rezulta ca totalul ratelor lunare nu poate depasi 300 lei (70 euro).

Daca nu mai aveti si alte obligatii de plata, atunci pentru o rata lunara de 300 lei (70 euro) ati putea obtine un credit maxim Prima Casa de 30.000 lei sau 13.000 euro, daca mergeti pe varianta creditului in valuta.Daca se scad cheltuieli de subzistenta de doar 250 lei, venitul eligibil este 850 lei. Aplicand un grad de indatorare de aproximativ 50%, rezulta ca totalul ratelor lunare nu poate depasi 425 lei (100 euro).Daca nu mai aveti si alte obligatii de plata, atunci pentru o rata lunara de 300 lei (70 euro) ati putea obtine un credit maxim Prima Casa de 40.000 lei sau 20.000 euro.
#165. qwerty | 15.07.2009 | 11:11
-1 (1/0)   
salariu 3000 net (dar din 2 contracte diferite: unul cu vechime de 3 ani, altul cu vechime 7-8 luni), studii superioare, necasatorit - eligibil pentru imprumut peste 45.ooo euro?
»  IMOPEDIA.ro
-1 (1/0)   
La prima vedere da, insa mai bine cereti o simulare de credit la una din bancile implicate in program.
#164. maiaeva | 15.07.2009 | 09:55
-1 (1/0)   
noi vrem prima casa ,dar suntem pensionare total venituri cam 800ron se poate face ce imi spuneti
#163. Alexandra | 14.07.2009 | 15:18
0 (1/1)   
Foarte aproximative salariile si ratele. Am primit niste simulari imbucuratoare, in sensul unor rate ceva mai mici (100 - 200 lei conteaza cand ai fiecare banut numarat) si posibilitati mai bune de a te incadra ca si venit. As vrea sa stiu aproximativ cat este in media suma aceea de subzistenta folosita pt calcularea gradului de indatorare (o persoana, necasatorita, fara persoane in grija). Ma poate ajuta cineva? Se mentioneaza ceva in norme referitor la gradul de indatorare? Multumesc anticipat!
»  IMOPEDIA.ro
0 (1/1)   
Suma pentru subzistenta, de la caz la caz este intre 250- 300 de lei/luna pe persoana.
#162. FLxN | 14.07.2009 | 09:00
1 (0/1)   
CATI OAMENI CARE NU AU O LOCUINTA CASTIGA ACESTE IMENSE SALARII, OARE CATE SALARII SUNT LA NIVELUL ASTA IN PROVINCIE? SA VA LUATI VOI PRIMA CASA GUGURISTILOR! FACETI CEVA SI PT ACEI OAMENI CARE CASTIGA UN SALARIU DE **** CA SI CEI CE NE CONDUC....
#161. Dan | 12.07.2009 | 22:04
-1 (1/0)   
am un teren concesionat, si o constructie de 280 mp la rosu as mai avea nevoie de vreo 25000 mii de euro sotia are sala de incadrare de 800 ron, se accepa coplatitori?? adica giranti?? va rog un raspuns.
#160. sibiu | 12.07.2009 | 14:57
1 (0/1)   
daca il votati pe basescu la toamna ne ducem de tot la vale cu tara asta.
#159. rudi | 12.07.2009 | 12:14
-1 (1/0)   
pentru imopedia : la un salariu de 1000 ron casatorit si un copil mic pot sa beneficiez de programul prima casa?pana la ce suma?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
In ipoteza in care, venitul declarat de 1000 de ron este cel net, iar alocatia pentru copil este in jur de 40 de ron /luna, reiese un venit eligibil de 540 de ron (dupa scaderea sumei necesare subzistentei), ceea ce din pacate nu reprezinta un venit prin care sa puteti obtine un credit demn de luat in considerare...Oricum, pentru un raspuns mai exact va rog luati legatura cu una din bancile impliecate in program. Lista acestora o regasiti aici:
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/alege-ti-banca-care-sa-te-ajute-sa-cumperi-prima--casa-8989.html
#158. rudi | 12.07.2009 | 12:08
-1 (1/0)   
la salariu de 1000 ron si sant casatorit si un copil mic ce sanse am sa imi cumpar un apartament sau o garsoniera?
#157. gigi | 12.07.2009 | 09:15
1 (1/2)   
acest program nu este facut pt noi oamenii de rand care intradevar muncim,avem familie platim chirie si traim linistiti,etse facut tot pt spurcaciunile care fura Romania si ma refer aici la cei care au construit apartamente si nu le lua nici draqu si la cei care dorm pe banii nostri in parlament,guvern...stiu o groaza de politicieni care si-au construit cartiere si era normal ca sa vina o lege in folosul lor ...nu? o tara de vai si amar...Romania te iubesc
#156. cidi | 12.07.2009 | 00:05
1 (1/2)   
As dori sa stiu daca pot sa cumpar o casa de la parintii mei prin programul prima casa?
»  IMOPEDIA.ro
2 (1/3)   
Cu ajutorul colegilor de la www.CONSO.ro, avem un raspuns pentru Dvs:

"Aceasta situatie nu este una des intalnita, de aceea raspunsurile si disponibilitatea unei astfel de operatiuni pot varia de la banca la banca.

In primul rand, nu exista nici un act legislativ care sa interzica aceasta procedura. Totusi, avand in vedere specificul tranzactiei, fiecare banca in parte isi stabileste, prin normele proprii interne, politica de creditare.

Exista banci care nu agreaza acordarea unui credit imobiliar pentru finantarea tranzactiilor intre rude de gradul I, spre exemplu intre parinti si copii. Asta deoarece se presupune ca transferul proprietatii este doar un pretext pentru obtinerea banilor de la banca, acestia fiind de fapt utilizati in alte scopuri."

Recomandarea noastra este sa intrebati direct la una din bancile implicate in program. Lista acestora o regasiti aici:http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/alege-ti-banca-care-sa-te-ajute-sa-cumperi-prima--casa-8989.html
#155. corina | 11.07.2009 | 19:41
3 (0/3)   
eu , una cred ca acest "program" este tot pt cei care au salarii mari ,,pt noi cei care avem salarul minim pe economie nu avem nici o sansa in a avea o casa ,,,,, asa bai , voi policienilor tot pt voi ati facut asta , MAGARILOR
#154. aurora | 11.07.2009 | 06:35
1 (0/1)   
pot fi si vanzator si codebitor?
.. adica: eu (parinte unic) vind copilului si tot eu (vinzatorul) sa fiu codebitorul in creditul ipotecar pe care l-ar contracta copilul meu.
»  IMOPEDIA.ro
1 (0/1)   
Cu ajutorul colegilor de la www.CONSO.ro, avem un raspuns pentru Dvs:

"Aceasta situatie nu este una des intalnita, de aceea raspunsurile si disponibilitatea unei astfel de operatiuni pot varia de la banca la banca.

In primul rand, nu exista nici un act legislativ care sa interzica aceasta procedura. Totusi, avand in vedere specificul tranzactiei, fiecare banca in parte isi stabileste, prin normele proprii interne, politica de creditare.

Exista banci care nu agreaza acordarea unui credit imobiliar pentru finantarea tranzactiilor intre rude de gradul I, spre exemplu intre parinti si copii. Asta deoarece se presupune ca transferul proprietatii este doar un pretext pentru obtinerea banilor de la banca, acestia fiind de fapt utilizati in alte scopuri.

Dar, in cazul in care se accepta finantarea unei astfel de tranzactii, vanzatorul (parintele) poate fi si co-debitor al cumparatorului (fiul /fiica), inclusiv in cadrul programului Prima Casa.
»  IMOPEDIA.ro
-1 (1/0)   
Vom reveni in scurt timp cu un raspuns.
#153. Ciss | 09.07.2009 | 23:06
0 (0/0)   
Pentru IMOPEDIA,

Completam, pentru ca explicatiile sunt prea lungi pentru ora inaintata si daca gasesc ceva care poate satisface un raspuns in proportie de 99% atunci fac trimitere... :):):)
Oricum aveti mult mai multe unelte legislative decat mine, iar explicatiile sunt mult mai elaborate.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
:) ne este de ajutor orice interventie pertinenta. Ne cerem scuze cu aceasta ocazie ca nu reusim sa raspundem in proportie de 100% cititorilor nostri, insa sunt multe cazuri destul de particulare, la care legea nu a facut referire, multe care tin de regulamentele interne ale fiecarei banci, si ne este greu sa particularizam.Incercam pe cat se poate cu legea in mana sa gasim la randul nostru raspunsuri, ca de la Guvern sau banci din pacate, nu vine niciun raspuns clar...
#152. Ciss | 09.07.2009 | 22:52
1 (0/1)   
@ AURORA,

Cred ca #148 raspuns IMOPEDIEI pentru nycol te lamureste !
#151. aurora | 09.07.2009 | 20:54
-1 (1/0)   
poti fi si vanzator si codebitor in programul "Prima casa?"
#150. ciss | 09.07.2009 | 20:22
0 (1/1)   
@ Petrica,

Nu cred ca ai vreo sansa la Programul electoral Prima Casa din cauza de salariu, iar printr-un credit ipotecar nu ajungi la 20.000 euro... Pacat, situatia nu este una prea placuta !!!
#149. ciss | 09.07.2009 | 18:15
0 (0/0)   
NYCOL,

Vezi postul @126, raspunsul IMPOEDIEI pentru Lili.
»  IMOPEDIA.ro
-1 (1/0)   
Multumim pentru ajutor !:)
#148. petrica | 09.07.2009 | 15:08
2 (0/2)   
de ce dumnezeu a mai iesit chestia asta cu prima casa daca nu isi pot permite doar cei ce au salarii de peste 1000 de euro e o porcarie eu sant necasatorit cred canici sa nu ma gandesc la o casa am un salariu de 1000 ron ce credit as putea sa fac ,daca pot,credeti ca sant sanse si pentru cei mai saraci dar asta e rominia
UN RASPUNS?
#147. nycol | 08.07.2009 | 21:41
0 (0/0)   
Sunt banci care acorda acest credit persoanelor necasatorite?Care ar fii acelea?multumesc si o zi buna
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
In practica bancara exista foarte multe banci care accepta venitul cumulat al tinerilor necasatoriti, multe dintre acestea fiind si implicate in acest program. Trebuie sa indepliniti insa ambii dintre Dvs, conditiile impuse de lege: sa nu mai aveti un credit ipotecar in derulare, sa nu aveti niciunul dintre Dvs o proprietate la aceasta data, etc. Pentru mai multe detalii si conditii de aplicare pentru acest tip de credit, va sfatuim sa contactati direct bancile implicate in program. Aveti aici lista acestora: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/alege-ti-banca-care-sa-te-ajute-sa-cumperi-prima--casa-8989.html
#146. ciss | 08.07.2009 | 16:59
0 (0/0)   
@ NYCOL si DOINA,

Intrati pe www.conso.ro la rubrica "alege un calculator" in dreapta si alegeti RATA LUNARA sau CREDITUL MAXIM. Este numai un simulator, dar va puteti face o idee.
#145. nycol | 08.07.2009 | 15:22
1 (0/1)   
Eu si prietenul meu avem salariile de 600euro impreuna,as putea beneficia de creditul prima casa(30.000euro/25ani)?
#144. doina | 08.07.2009 | 14:47
0 (0/0)   
sunt profesor si am un salariu de 1081ron,va rog sa-mi spuneti daca eu voi putea obtine un astfel de credit.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
La o privire generala, in jur de 15-20.000 de euro. ATENTIE! calculele noastre sunt orientative, bazate doar pe factori generali. In practica, de la caz la caz se tine cont si de alti factori precum, existenta unui credit in derulare (de nevoi personale), obligatia de intretinerea a unei persoane, existenta altor surse de venit, etc
#143. ciss | 07.07.2009 | 19:09
0 (0/0)   
Pt. Daniela Fizesan,

Pe simulatorul unei banci unde la un imprumut de 20.000 E am luat in calcul o dobanda de 5% pe o perioada de 30 ani, iar salariul net ar trebui sa fie de 307 euro echivalent in lei.
Inca nu posed un simulator al unei banci inscrise in Program.
#142. Silviu E | 07.07.2009 | 17:02
-1 (1/0)   
Ptr imopedia :

Pentru programul prima casa se ia in considerare si diurna?
Situatia mea se prezinta in felul urmator : lucrez ca delegat in strainatate unde mi se da diurna zilnica si am salariu in tara. Sunt eligibil pentru un asemenea program?
Delegarea mea in strainatate este pe perioada nedeterminata.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Diurna este destinata consumului zilnic de care aveti nevoie, nu are cum sa intre in calcul. Oricum, pentru un raspuns cat mai exact, va sfatuim sa va adresati direct uneia dintre bancile implicate in program. Lista o gasiti aici:http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/alege-ti-banca-care-sa-te-ajute-sa-cumperi-prima--casa-8989.html
#141. Eu din Bucuresti | 07.07.2009 | 12:38
0 (0/0)   
Va rog spuneti-mi cum se procedeaza ? Am inteles ca trebuie sa te inscrii la banci, cam de pe acum, cu toate ca ei spun ca incepand cu 15 iulie 2009, se poate accesa creditul PRima casa. S-ar putea sa fie problema cand te duci la banci sa intrebi daca te incadrezi la acest program, sa ti se spuna ca s-au inscris altii deja si nu mai au bani? Ca per total suma de la Guvern este foarte putin, impartit la toate bancile din tara. Multumesc !!!
#140. Ionut | 07.07.2009 | 12:30
1 (0/1)   
Daca am in proprietate un teren, mai pot intra in acest program? Daca se poate raspunde si pe email, ar fi super. Thx, Ionut.
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da, se poate. Legiuitorul a instituit o interdictie privind doar existenta unei alte locuinte, nefacand referire la terenuri.
#139. cezanne22 | 06.07.2009 | 21:07
0 (0/0)   
#91- ca bine zici IRMA!!!;)
#138. Bogdan | 06.07.2009 | 17:23
0 (0/0)   
La un salariu de sub 20 de milioane nu prea iti permiti sa iei un credit . De fapt nu prea iti da banca un credit imobiliar, chiar si cu prima casa.
#137. fizesan daniela | 06.07.2009 | 17:10
0 (0/0)   
nu sunt de acord ca nu ni se spune ce salar net trbuie sa avem pentru un credit mai mic de 30 000 de euro.eu spre exemplu vreau un credit pentru constructie de 20 000 euro.am netu de 1050.
#136. Daniel | 06.07.2009 | 11:32
0 (1/1)   
Buna,
As dori si eu sa stiu de ce suma as putea beneficia prin programul "Prima CASA" la un salariu net de 1700 RON. De asemenea, se ia in calcul venitul cumulat al familiei (sot, sotie)?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Da se iau in calcul veniturile ambilor soti la creditul ipotecar. Nu este clar daca 1700 este venitul amandurora sau doar a unuia dintre Dvs. Oricum, pentru un raspuns cat mai exact, va sfatuiesc sa cereti o simulare de credit direct uneia dintre bancile implicate in program. Lista acestora o regasiti aici:http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/alege-ti-banca-care-sa-te-ajute-sa-cumperi-prima--casa-8989.html
#135. John | 06.07.2009 | 10:55
1 (1/2)   
cine a inventat pretul asta de 60.000 de euro pentru un apartament de doua camere ? in Germania, in Hanovra, in centru, acum trei ani un astfel de apartament era 35.000 de euro, intre timp cred ca a mai scazut, odata cu criza...
#134. Dani | 05.07.2009 | 23:52
0 (1/1)   
Daca ai mostenire 1/8 din alt apart, te poti inscrie la programul "prima casa"?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Din pacate nu. Sunteti coproprietar si ca atare nu va incadrati in conditiile de eligibilitate impuse de Guvern.
#133. gigi | 05.07.2009 | 21:34
1 (0/1)   
E PRAF IN OCHI !!!! ma p.ish pe familia lu' BOC !!!
#132. ady | 05.07.2009 | 18:53
0 (0/0)   
Nici o sansa pentru cei cu salarii de mizerie "La Stat" cu 600 de lei pe luna cum vor hotii astaia din senat ! Doar daca s-au gindit "Sub Cerul Liber" intr-un cort probabil ..... Asatai bataie de joc la adresa tinerilor Romani!
#131. loredana | 05.07.2009 | 16:21
1 (0/1)   
pot sa solicit un credit cu 10.000 euro in plus facta de ptetul apartamentului?
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
Nu. De obicei in cazul creditelor ipotecare suma obtinuta de beneficiar este direct virata de catre banca in contul dezvoltatorului, deci suma efectiva Dvs nu o veti incasa cash. Ca si solutie ar fi contractarea in paralele a unui credit de nevoi persoanale, in cazul in care aveti venituri suficiente si pentru acesta
#130. madalina | 05.07.2009 | 02:20
-1 (1/0)   
buna daca lucrez in strainatate pot beneficia de creditul prima casa daca sti cineva sa imi rasp si ce documente trebe sa am de aici de unde lucrez casa pot beneficia de acest credit,,, va multumesc!!!!!
»  IMOPEDIA.ro
0 (0/0)   
In practica bancara exista foarte multe banci care accepta venitul din strainatate ca si calcul privind puterea financiara a beneficiarului. Pentru mai multe detalii si conditii de aplicare pentru acest tip de credit, va sfatuim sa contactati direct bancile implicate in program. Aveti aici lista acestora: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/alege-ti-banca-care-sa-te-ajute-sa-cumperi-prima--casa-8989.html
#129. costin | 05.07.2009 | 00:09
2 (0/2)   
fara suparare asa ceva nu se intampla decat in roamania.daca vrei sa iti iei o locuinta nu poti frate pentru ca la noi in tomania se vb de sume mari de euro pe cand noi avem un mini pe economie de nu iti ajunge sa mananci 30 de zile adica de pe o luna pe alta
si mai marii nostrii dale-as la m.... vorbesc de mii ce ero
de aceea romania este plina de aurolaci hiti de buzunare si de prostituate.asa ca puneti mana si egalati frate oamenii.nu unu plin de bani si altu care habar nare ce e ala costum de haine sau curent electric.va pupa tata costin de 21 de ani ploiesti
#128. jean ct | 04.07.2009 | 22:59
0 (0/0)   
frate chiar tre sa fii bazat, sa intri in prog Prima Casa, eu unu bag material in strainatate si raman cu 1500 de E pe luna , dar e enorm cat "vrea astia" minim castig, pai daca as face atata aici credeti ca as mai pleca ........si am vreo 4 calificari pt RO, dar o prefer p-aia de "negru" care face banu' , manca-va-ar tata asta e program pt copii de shmecheri , cum au fost si ANL-urile....., si mai bine va bagati in programul lu' Mazare la CT, ca poate o sa iesiti mai ieftin chiar daca o sa vedeti casa la al zecelea mandat , adica prin 2035...........
Adauga comentariu
Nume:*
Email:
Comentariu:*
 Doresc sa fiu informat pe e-mail de aparitia unui nou comentariu la aceasta stire
NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul media.imopedia.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Ai un comunicat de presă de publicat?

 

RSS
Primeste stirile pe e-mail
OFERTE RECOMANDATE
Vitan , SC: 96 mp, 4 cam.
Otopeni , SC: 220 mp
gama300_250.jpg
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video