Antreprenoriatul românesc a ajuns să constituie după 25 de ani de capitalism reînnoit o comunitate numeroasă, care inspiră și pe alți români să urmeze calea antreprenoriatului. Tot antreprenorii români creează locuri de muncă, văd oportunități de afaceri acolo unde alții nu îndrăznesc și continuă să facă investiții în România indiferent de perioada pe care o traversează economia românească.

35778-ey_logo.jpgTocmai pentru că antreprenoriatul românesc a atins această masă critică, începând cu anul 2014, EY România s-a afiliat programului internațional Entrepreneur Of The Year™, cea mai amplă și mai prestigioasă competiție din lume adresată antreprenorilor.

Răspunsul comunității antreprenorilor a fost pe măsura provocării lansate: 40 de antreprenori din cele mai diverse domenii de activitate au avut curajul să se înscrie în programul Entrepreneur Of The Year și să intre sub lupa juriului, format din Iulian Stanciu – Director General eMag, Mihai Marcu – Președinte Medlife, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures, Ștefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement Romania și Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

Cifra de afaceri cumulată a companiilor conduse de antreprenorii înscriși s-a ridicat în anul 2013 la un total impresionant, de peste 1 miliard de Euro. De asemenea, companiile intrate în concurs totalizau peste 16 mii de angajați în 2013. Din cei înscriși 30% sunt femei antreprenor, iar 70% sunt antreprenori bărbați. Pe zone geografice, 6 antreprenori provin din Transilvania, 2 din Moldova, 7 din Muntenia și zona de Sud a României și 28 din București și Ilfov.

Dincolo de nivelul de performanță financiară, modelele de business, direcția strategică și valorile personale ale antreprenorilor intrați în competiție demonstrează maturitatea și anvergura antreprenorilor români.

Pentru că antreprenorii înscriși pot reprezenta modele de urmat și pot crea emulație, dar și pentru a celebra nivelul remarcabil la care a ajuns antreprenoriatul românesc în 2014, EY România lansează Cartea Antreprenorilor, dedicată celor 40 de antreprenori înscriși în competiția Entrepreneur Of The Year în 2014, la cele trei categorii: Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year și Social Entrepreneur Of The Year.

În această carte, oamenii care au creat unele dintre cele mai de succes afaceri românești împărtășesc cum au construit de la zero companiile fondate și drumul unic pe care fiecare dintre ei l-a parcurs. De asemenea, vorbesc despre visele cu care au pornit, despre încrederea în aceste vise, despre oamenii care le-au stat alături și despre momentele frumoase și grele care au marcat misiunea lor antreprenorială.

Cei 40 de antreprenori înscriși în competiția Entrepreneur Of The Year Romania 2014 sunt:

1. Dragoș Anastasiu, Eurolines Group

2. Mircea Androne, Metatools

3. Lucian Anghel, Building Support Services

4. Simona Baciu, Transylvania College

5. Cristi Badea, MavenHut

6. Remus Aurel Bența, DAW Bența România

7. Teodor Blidăruș, Softelligence

8. Florin Dănilă, Cumpăna 1993

9. Ion și Marinela Drăgoi, PET Star Holding

10. Dan Fați, Grupul de companii Dacris

11. Teia Gavrilescu, Atelierul de Pânză

12. Bogdan Georgescu, Bookster

13. Genoveva Hossu, Primera Interiors

14. Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm

15. Isabelle Iacob, Help Net Farma

16. Cristian Ionescu, Baurom Construct

17. Mihai Logofătu, Bittnet Systems

18. Mălin Mălineanu, New Concept Travel

19. Istvan Mar, Asociația Fructul Secuiesc

20. Adrian Mihai, FAN Courier

21. Daniel Mocanu, DAAS Impex

22. Samy Numan, Nimet

23. Laila Onu, Fundația Pentru Voi

24. Ciprian Oprea, MCA Group

25. Voicu Oprean, AROBS Transilvania Software

26. Patrick Ouriaghli, Ateliere Fără Frontiere

27. Corina Păcuraru, Perfect Tour

28. Carmina Paraschiv, Ana și Cornel

29. Oana Păun, Impact Hub

30. Dragoș Petrescu, Grupul City Grill

31. Andrei Poștoacă, Clintelica

32. Cristina Săvuică, Lugera & Makler

33. Mihai Sofian, Rematholding

34. Alice Stavride, Concordia Development

35. Marius Ștefan, Autonom Rent a Car

36. Felix Tătaru, GMP Group

37. Daniel Truică, Vola.ro

38. Bogdan Tudor, Class IT Outsourcing

39. Mircea Tudor, MB Telecom

40. Anca Vlad, Grupul Fildas Catena

Cartea poate fi consultată pe site-ul EY România, unde sunt disponibile și mai multe detalii despre etapele competiției, membrii juriului și câștigătorii competiției.

20 November 2014