Începând de astăzi, 25 februarie 2014, peste 30 de specialiști din mediul de afaceri, din domeniul recrutării, administrației publice și serviciilor sociale vor participa, la Sibiu,  la grupul de lucru cu tema "Accesul pe piata muncii pentru persoanele care provin din grupurile vulnerabile. Bariere, Oportunitati, Resurse", organizat de  Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în cadrul proiectului “EUROPA INCLUSIVĂ - Initiațive regionale sustenabile”. Evenimentul are loc la Hotel Class, Sibiu, în perioada 25 – 27 februarie 2015.

36471-primaria.jpgCei prezenti vor avea dezbateri cu privire la barierele și oportunitățile privind integrarea pe piața muncii a persoanelor provenite din grupurile vulnerabile. Concluziile grupului de lucru vor fi incluse într-un ghid privind incluziunea socială. Întâlnirea este importantă având în vedere faptul că la eveniment vor participa angajatori și persoane din domeniul recrutării.

În funcție de aptitudini și de preferințele exprimate, participanții la grupul de lucru vor putea urma cursuri de mediator social, formator, specialist evaluare vocațională și evaluator competențe profesionale.

Până la finalul proiectului, 240 angajați vor participa la cursuri de formare, în vederea dezvoltării competențelor profesionale, identificării unor metode eficiente de lucru cu persoanele vulnerabile, dar și a oportunităților de ocupare a acestora. Cursurile au o componentă teoretică și una practică și sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Până în prezent, s-au specializat în domeniu 41 angajați din servicii sociale publice și private.

Informații suplimentare:

Proiectul "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiațive regionale sustenabile" este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și are o valoare totală de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezintă contribuția MMFPSPV și a partenerilor săi: Asociația Institutul pentru Politici Sociale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Asociația Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAȚIE și Fundația Sfânta Macrina - Ajutor și Recuperare Medico-Socială pentru Copiii în Dificultate (A.R.M.S).

Acesta se derulează timp de 18 luni și are ca obiectiv general creșterea oportunităților de integrare pe piața muncii a 400 persoane de etnie romă, 250 persoane cu dizabilități, 50 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție al statului și alte 300 persoane aflate în detenție, în total 1000 persoane cu nivel redus de studii din regiunile București–Ilfov, Vest, Sud–Muntenia.

În plus, aproximativ 360 copii participă la activități de petrecere a timpului liber sau școlare, după caz, sau de dezvoltare a abilităților de viață. În acest fel, 300 femei aparținând unor grupuri vulnerabile beneficiază, pe parcursul programului, de suport în vederea integrării socio-profesionale.

25 February 2015