Începând cu luna ianuarie 2015, Alex Milcev devine noul Director al departamentului de Asistență fiscală și juridică al EY România, ca urmare a plecării lui Venkatesh Srinivasan, care se reîntoarce în țara natală, India, pentru a prelua un rol executiv la nivel global în cadrul EY.

36142-alex_milcev_lider_taxe_ey_romania.jpgAlex este Partener în cadrul EY încă din anul 2006 și are o experiență de peste 17 ani în calitate de consultant fiscal al unor importante companii din diverse sectoare de activitate. Alex a oferit consultanță clienților săi atât pe probleme de fiscalitate internă cât și internațională, fiind implicat în proiecte complexe de restructurări, privatizări, raportare fiscală, optimizare fiscală, fiind în același timp unul dintre experții de top în domeniul prețurilor de transfer din România.

Alex este unul dintre arhitecții care au contribuit la dezvoltarea departamentului de Asistență fiscală din cadrul EY, acesta devenind astfel cel mai extins și mai căutat din România”, afirmă Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România. „Alex este apreciat de clienții săi datorită calităților înnăscute de lider, a excelentelor cunoștințe de business și a abilității de a livra în mod constant valoare adăugată companiilor acestora”.

Alex Milcev este membru fondator al Camerei Consultanților Fiscali din România și membru al Camerei de Comerț Româno-Americane (AmCham), aflându-se frecvent în poziția de lector și vorbitor pe probleme fiscale și juridice în cadrul diverselor instituții, precum și în cea de colaborator al mai multor publicații de business.

Modul în care EY România a reușit să se dezvolte și să se diversifice, în ciuda crizei economice mondiale constituie o lecție valoroasă, iar eu intenționez să valorific în continuare acest model unic de dezvoltare și diversificare pentru a veni în sprijinul clienților noștri și al comunității”, a declarat Alex Milcev.

Fostul Director al departamentului de Asistență fiscală și juridică, Venkatesh Srinivasan, care s-a aflat la cârma acestuia timp de aproape 15 ani, părăsește România pentru a începe un nou capitol din viața sa profesională ca membru al echipei EY Global Compliance and Reporting (GCR) și ca lider al GCR Global Talent Hub în cadrul EY Bangalore, India.Pe durata șederii sale în România, Venkatesh a ocupat funcții executive cheie la nivel local și regional, inclusiv cea de CSE Tax Markets Leader, contribuind de asemenea la dezvoltarea departamentului de Asistență fiscală, rezultatul fiind atingerea poziției actuale de lider de piață.

****

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajați în peste 700 de birouri din 150 de țări și venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. Rețeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piața serviciilor profesionale încă de la înființare, în anul 1992. Cei peste 500 angajați din România și Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, asistență în tranzacții și servicii de asistență în afaceri către companii multinaționale și locale. Avem birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informații, vizitați pagina noastră de internet.

13 January 2015