Banca Comercială Romană (BCR) oferă posibilitatea fermierilor să obțină în avans credite de până la 90% din valoarea subvențiilor pe care urmează să le încaseze de la APIA iar rambursarea creditului, atât principalul cât și dobânzile aferente, se poate face într-o singură tranșă, la scadență.

34907-bcr.jpgSubvențiile se acordă în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață (SAPS) 2014 cu dobânzi atractive care nu depășesc ROBOR 6M + maxim 4% p.a cât și comisioane aferente creditului de maximum 1% p.a.

Pentru a simplifica procesul de acordare al acestor credite pentru fermierii care încep deja pregătirea culturilor de toamnă, BCR a redus termenul de acordare al banilor, până la maxim 3 zile lucrătoare de la depunerea documentației. Totodată, un alt avantaj major adus produsului față de programul anterior este eliminarea obligativității de prezentare a unor garanții suplimentare în cazul creditelor de până la 300.000 lei, în afara cesiunii în favoarea băncii a subvenției pe care o au de încasat de la APIA. De asemenea, specific acestor credite este posibilitatea rambursării creditului într-o singură tranșă, la scadență, din încasarea subvenției, fără perceperea lunară a dobânzilor. Astfel, agricultorii sunt scutiți de plata lunară a dobânzilor pe parcursul perioadei de creditare, putând astfel folosi resursele financiare proprii cu scopul reinvestirii acestora în vederea îmbunătățirii și creșterii suprafeței cultivate”, a declarat Magda Sandulescu – Director Executiv Managementul Segmentelor Retail, BCR.

BCR oferă aceste împrumuturi producătorilor agricoli, persoanelor fizice autorizate sau persoanelor juridice care prezintă Adeverința de înregistrare fermier emisă de APIA prin care se confirmă eligibilitatea acestora la obținerea finanțării.

Beneficiari de subvenții APIA se pot adresa oricărei unități din rețeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuințe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienți și banca Nr.1 pe segmentele de economisire și creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienților și după numărul celor pentru care BCR este principală instituție cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse și servicii financiare prin intermediul unei rețele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor și 551 de unități retail localizate în majoritatea orașelor din întreaga țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR având la dispoziție cea mai mare rețea națională de ATM - aproape 2.100 de bancomate și POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianți, precum și servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking și E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 44.000 de angajati deservesc 16.5 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 30 iunie 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 198,4 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 55,4%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat partial) s-a imbunatatit la 11,7%. 

25 August 2014