Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă CEC Bank un împrumut de 100  milioane euro pentru cofinanțarea proiectelor IMM-urilor, întreprinderilor de dimensiune medie și administrațiilor publice locale din următoarele sectoare: industrie, servicii, turism și infrastructură.

35023-cec_bank.jpgDomnul Mihai Tănăsescu, Vicepreședinte BEI și responsabil pentru operațiunile de creditare în România, a declarat: „Fondurile BEI, intermediate prin CEC Bank, partenerul de încredere al BEI, vor ajuta la creșterea competitivității în România. Împrumutul este destinat să sprijine în principal IMM-urile care reprezintă coloana vertebrală a economiei românești, atât din perspectiva creării de noi locuri de muncă, cât și a creșterii economice."

Acest împrumut este in concordanta cu misiunea BEI, care urmărește îmbunătățirea accesului IMM-urilor din Europa la finanțare. În acest scop, BEI își unește forțele cu instituțiile financiare care cunosc piața locală și au în portofoliu clienți din segmentul IMM-urilor, a societăților de dimensiune medie și a celor din sectorul public, cum este cazul CEC Bank.

Proiectul actual are la bază cooperarea de succes dintre BEI și CEC Bank. Astfel, în anul 2013, BEI a acordat un împrumut de 45 milioane de euro CEC Bank, care a permis  finanțarea  IMM-urilor și a societăților românești de dimensiune medie.

Domnul Radu Grațian Ghețea, Președintele CEC Bank, a declarat: „Prin semnarea acestui nou acord, CEC Bank continuă politica sa de susținere a IMM-urilor, a societăților de dimensiune medie și a autorităților din administrația publică locală (AAPL) care intenționează să pună în aplicare proiecte de investiție în diverse domenii. Împrumutul anterior acordat băncii noastre de către BEI a fost utilizat cu succes pentru sprijinirea societăților românești și din acest motiv pot afirma cu certitudine că prezentul acord îi va ajuta atât pe clienții noștri - să se dezvolte  în actualul mediu de afaceri concurențial, precum și pe CEC Bank - să majoreze creditarea pe acest segment.”

În baza acordului anterior semnat cu BEI, CEC Bank a susținut implementarea a peste 100 de proiecte aparținând IMM-urilor care activează în diverse domenii, cum ar fi: producție, agricultură, comerț, servicii, construcții sau producere de energie verde.

În prezent, BEI finanțează IMM-urile românești prin intermediul a 14 intermediari financiari, care operează atât în sectorul public, cât și în cel privat. Aceasta permite BEI să acorde condiții atractive de creditare către o gamă largă de promotori de proiecte mici. Numai în anul 2013, BEI a acordat 174 milioane de euro pentru finanțarea IMM-urilor, aceste companii având peste 41.000 de  angajați.

BEI sprijină investițiile IMM-urilor din România în cadrul Planului Comun de Acțiuni IFI pentru Creștere în Europa Centrală și de Sud-Est, care este axat pe asigurarea unui acces mai bun la finanțare pe termen lung pentru IMM-urile din Europa aflate într-un mediu economic dificil. Aceste fonduri facilitează promovarea restructurării, consolidării și diversificării, precum și consolidarea competitivității pe termen lung, prin intermediul finanțărilor pe termen lung. 

 

Despre Banca Europeană de Investiții

Banca Europeană de Investiții este o instituție de creditare a Uniunii Europene, deținută de statele membre ale UE. Aceasta pune la dispoziție finanțare pe termen lung, pentru investiții judicioase, în scopul de a contribui la atingerea scopurilor politice ale UE.

 

Despre CEC Bank

CEC Bank este o bancă comercială universală competitivă, cu un portofoliu variat de produse și servicii de calitate. Oferta de produse bancare a CEC Bank este una dintre cele mai cuprinzătoare din sistemul bancar românesc, clienții săi având acces la o gamă variată de credite de nevoi personale, credite pentru persoane juridice, depozite, carduri, scrisori de garanție, produse de trezorerie, programe finanțate extern, fonduri europene și servicii de Internet Banking. În conformitate cu misiunea CEC Bank, finanțarea IMM-urilor, agriculturii și autorităților administrațiilor publice locale reprezintă principala preocupare a băncii, fără a neglija însă relația cu populația din România. Mai multe detalii despre produsele CEC Bank se pot obține în orice unitate a băncii, apelând gratuit numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul instituției.

11 September 2014