Președintele MB Telecom, Mircea Tudor, desemnat în noiembrie 2014 marele câștigător al primei ediții a competiției naționale EY Entrepreneur Of The Year, vorbește la Roma în cadrul evenimentului de tradiție al EY, Strategic Growth Forum.

36797-mircea_tudor_eoyro_2014.jpgPeste 600 de CEOs, antreprenori, investitori, lideri influenți ai comunității de business și ai guvernelor lumii sunt prezenți în perioada 16-17 aprilie 2015 în capitala Italiei la acest eveniment. Cu această ocazie, 70 de vorbitori vor identifica și discuta oportunități de creștere, dar și cum pot fi depășite provocările cu care țările mediteraneene se confruntă. Cu peste 17.000 de proiecte de investiții străine identificate în ultimii 5 ani, regiunea mediteraneană este una dintre cele mai atractive destinații pentru investitori.

Următoarele ediții ale evenimentului organizat de EY Strategic Growth Forum vor avea loc în Mexico City (Mexic), Johannesburg (Africa de Sud), Tel Aviv (Israel), Palm Springs (SUA) și Sao Paulo (Brazilia).

Agenda ediției de la Roma cuprinde discuții plenare și în panel concentrate în jurul industriilor: energie și utilități, telecomunicații, tehnologie, sectorul transporturilor, imobiliare, infrastructură și retail.

În contextul evoluțiilor rapide din domeniul telecomunicațiilor și tehnologiei, firmele care operează în acest sector trebuie să fie agile și inovative pentru a se diferenția într-un mediu concurențial global din ce în ce mai provocator. Președintele MB Telecom, Mircea Tudor, va discuta despre provocările industriei în cadrul panelului “Telecomunicații, media și tehnologie (TMT): furnizarea unei experiențe de cumpărare de calitate”, alături de executivi de top din companiile Cisco, Almaz Capital, Olivetti, Postemobile, Bevillacqua și Octo Telematics.

Mircea Tudor este cel mai renumit inventator român contemporan și cel care și-a propus să revoluționeze industria de securitate aviatică la nivel mondial. MB Telecom este astăzi singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă și singura companie din lume care a câștigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenții de la Geneva, în 2009 și 2013, precum și singurul producător mondial de tehnologii pentru scanarea avioanelor civile și militare.

Mircea Tudor, Președinte MB Telecom:

Mulțumesc EY România pentru invitația de a participa la acest eveniment prestigios alături de profesioniști și persoane de decizie din economia bazinului mediteranean. Mesajul meu la Strategic Growth Forum va fi concentrat pe necesitatea de a reorienta economia europeană  către un areal geografic extins și centrat pe Marea Mediteraneană. În acest context, cercetarea aplicativă în domeniul tehnologic și diseminarea rezultatelor ei către parteneri economici din bazinul mediteranean au potențialul să dinamizeze zona și să optimizeze costurile de producție prin accesul la o forță de muncă relativ ieftină și transportul eficient pe mare din centrul zonei economice. Sectorul cercetării și dezvoltării tehnologice poate fi un vector de dezvoltare și stabilizare economică dacă entitățile active în acest domeniu de activitate vor fi susținute prin politici publice regionale de acces la resurse financiare și la o piață emergentă precum o piață unică inter-mediteraneană.”

Printre vorbitorii prezenți la Strategic Growth Forum se numără José Manuel Barroso –Președinte al Comisiei Europene în perioada 2004-2014, economistul francez Jacques Attali - fost consilier al președintelui francez François Mitterrand și economistul suedez Kjell A. Nordström - autorul cărții Funky Business - Talent Makes Capital Dance.

Cu ocazia forumului, a fost lansat studiul EY BaroMed 2015, în care se discută atractivitatea regiunii mediteraneene și a Orientului Mijlociu pentru investitorii străini.

****

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajați în peste 700 de birouri din 150 de țări și venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. Rețeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piața serviciilor profesionale încă de la înființare, în anul 1992. Cei peste 500 angajați din România și Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, asistență în tranzacții și servicii de asistență în afaceri către companii multinaționale și locale. Avem birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informații, vizitați pagina noastră de internet

17 April 2015