La Pavilionul Caselor Verzi, organizat în cadrul Târgului Național Imobiliar de către Romania Green Building Council (RoGBC,) au fost prezentate beneficiile pentru sănătate ale unei locuințe verzi de lux.

37120-ag2.jpgO locuință verde de lux oferă un spațiu de locuit mai confortabil, intimitate și, cel mai important, un mediu mai sănătos cu lumină și acustică superioare, permițând în același timp reducerea semnificativă a costurilor de energie și de întreținere.

Un exemplu de ansamblu rezidențial dezvoltat din dorința de a crea un mediu sănătos și, în același timp, un stil de viață în echilibru cu mediul înconjurător, este Amber Gardens, primul proiect rezidențial din România cu locuințe verzi de lux.

Având la bază principiile designului bioclimatic și aplicând standardele energetice ale unei "case pasive", Amber Gardens atinge și depășește astăzi standardele și aspirațiile Uniunii Europene pentru 2020: clădiri cu consum energetic egal cu zero.

Aplicând principiile unei case pasive, locuințele Amber Gardens, asigură un nivel ridicat de confort pe toată perioada anului, și oferă un stil de viață mai sănătos cu:

-       lumină superioară (lumină naturală în toate camerele)

-       o mai bună acustică și un mediu natural liniștit

-       o bună calitate a aerului interior în toate încăperile, furnizat continuu de un sistem de ventilație naturală cu o recuperare optimă a căldurii (min. 90%)

-       temperatura optimmă în toate spațiile interioare. Sistemul unic al plafonului radiant, folosit atât pentru răcire, cât și pentru încălzire, asigură un confort de neegalat prin distribuirea uniformă a aerului cald/ rece pe toată suprafața locuibilă.

-       vopsea fără Compuși Organici Volatili

-       grădini mari, amplasate în apropierea pădurii.

Respectând principiile designului bioclimatic și luând în considerare variabile precum: orientarea și poziția soarelui, direcția vântului, vegetația din jurul clădirilor, locuințele Amber Gardens sunt amplasate strategic cu geamurile orientate către sud. Astfel, locuitorii trăiesc într-un spațiu sănătos, confortabil atât vara cât și iarna, cu lumină naturală din abundență. Vegetația grădinii este de asemenea aleasă pentru a spori confortul în interiorul clădirii. Astfel vara, clădirea este umbrită, în timp ce iarna, plantele își pierd frunzele și permit iluminarea naturală.

În plus, în cadrul ansamblului Amber Gardens se construiește cel mai verde, inovativ și educațional loc de joacă din București. „Scopul nostru este să proiectăm și să construim un loc de joacă care reflectă preocuparea noastră pentru sustenabilitate și promovează designul bioclimatic, incluzând elemente cu o valoare educațională ridicată pentru copiii care îl vor utiliza. În acest sens, ne propunem să folosim materiale cu o amprentă foarte scăzută de carbon: materiale și pământ de pe teren, materiale reutilizate și materiale reciclabile. De asemenea, ne dorim ca iluminarea locului de joacă să fie realizată cu ajutorul energiei regenerabile generate de vânt și soare.” povestește Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.

Amber Gardens demonstrează că adevăratul lux este verde și de înaltă calitate. O locuință verde de lux încorporează finisaje de calitate, este mult mai confortabilă, mai puțin costisitoare, și, cel mai important, oferă un stil de viață mai sănătos.

Amplasarea lângă pădure, zonele de relaxare, terenul de tenis și locul de joacă pentru copii sunt elementele care întregesc ansamblul rezidențial Amber Gardens, iar o locuintă verde este de 10 ori mai eficientă decât o locuință tradițională, dovedind un consum energetic de 10 ori mai mic, ventilație de 10 ori mai eficientă, izolație fonică de 10 ori mai performantă, un spațiu cu design modern, mult mai confortabil și mai sănătos pentru locuit.

Despre Alesonor

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, fondată în România în anul 2003. De-a lungul timpului, Alesonor a investit în dezvoltarea unor proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale, industriale, rezidențiale, precum și clădiri de birouri. În ultimii ani, obiectivul principal al companiei l-a constituit dezvoltarea proiectelor rezidențiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, domeniul în care compania a câștigat o experiență importantă pe piața din România.

Cu un capital de investiții de aprox. 45 milioane euro, în proiecte imobiliare și terenuri, compania își propune să atingă standarde excepționale de calitate, confort și lux, acordând atenție sporită responsabilității față de mediului înconjurător.

Alesonor a lansat următoarele proiectele rezidențiale de succes: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Despre Romania Green Building Council (RoGBC)

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi este o asociație non-profit, apolitică al cărei scop este crearea unor condiții de piață, educație și legislație necesare pentru promovarea construcțiilor de înaltă performanță care sunt atât sustenabile, cât și profitabile. RoGBC depune eforturi pentru a construi un model de dezvoltare exemplar pentru regiune, urmărind ca mediul construit să nu pună în pericol generațiile viitoare, ci să fie o sursă de siguranță, confort, inovație si noi oportunități economice.

Pavilionul Caselor Verzi din cadrul TNI a fost inițiat de Romania Green Building Council (RoGBC) pentru a educa cumpărătorii în privința beneficiilor unei case eficiente din punct de vedere energetic și responsabile față de mediul înconjurător. 

 

15 May 2015