Iubitorii de sport și mișcare în aer liber mai pot pedala o bicicletă pusă la dispoziția lor de Primăria Sectorului 1 în parcurile Kiseleff și Herăstrău doar în acest week-end. Începând de luni, 17 noiembrie 2014, Centrele ”La Pedale”, primul sistem de bike-sharing gratuit din Capitală, își închid porțile pe perioada iernii. Ele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo  o vor permite.

35759-proiectul_la_pedale.jpgAnul 2014 a adus un număr record de utilizatori ai centrelor ”La Pedale”: aproximativ 70.000 de bucureșteni - adulți și copii - au pedalat gratuit cele 700 de biciclete verzi în parcurile Kiseleff și Herăstrău.

“Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizației urbane europene din secolul XXI. În marile orașe din Europa, oamenii au înțeles că lupta cu aglomerația din trafic nu poate fi câștigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat și – de ce nu? - eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluții europene la traficul din ce în ce mai sufocant din București. Ne urcăm pe bicicletă (și) pentru că vrem ca Bucureștiul să semene cu marile orașe din Europa”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Încă din 2008, în perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în parcurile Kiseleff și Herăstrău, în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România - amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Bicicletele sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenți și adulți - și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

Proiectul ”La Pedale” este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

14 November 2014