GTC & Bluehouse au finalizat cu succes procesul de certificare verde a proiectului de birouri City Gate din București; cel de-al doilea turn, City Gate South Tower, obținând certificatul LEED Silver. Colliers International Romania a coordonat procesul de certificare pentru ambele turnuri.

35744-city_gate.jpgCity Gate, proiectul de birouri dezvoltat de GTC și Bluehouse în centrul Bucureștiului, cuprinde două turnuri ultramoderne a câte 18 etaje fiecare. Clădirile de clasa A au o suprafață construită de 44,000 m2, care conferă un spațiu de lucru ultramodern unor chiriași de prestigiu cum ar fi KMG Rompetrol, Telecom, Microsoft, Millenium Bank, La Roche, Alcatel, E.ON, Chevron etc.

City Gate North Tower a fost primul turn din proiect certificat cu succes în 2013, când a devenit prima clădire în operare din Bucuresti care a obținut o certificare LEED. Princertificarea obținută recent de cel de-al doilea turn, proiectul este acum certificat integral.

“Suntem extrem de încântați de rezultatele obținute de City Gate în urma procesului de certificare. Cu ambele turnuri certificate verde, suntem acum în măsură să le oferim chiriașilor garanția unui mediu de lucru sănătos și eficient, concomitent cu beneficiile legate de reducerea costurilor de operare a proiectului, precum și atributele CSR și de imagine corporativă care decurg din operarea într-o clădire verde.”, a declarat Danny BERCOVICH, CEO GTC Romania.

City Gate reprezintă o dovadă clară că dezvoltarea de clădiri verzi reprezintă mai mult decât o tendință în vogă, ci un răspuns al pieței la nevoile concrete ale chiriașilor care ocupă spații de birouri, în special ale companiilor multinaționale. Principalele argumente care au determinat certificarea City Gate au fost consumul redus de apă, managementul durabil al deșeurilor și eficiența energetică ridicată pe care proiectul le oferă”, explică Oana STAMATIN, Senior Associate LEED AP BD+C în cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International Romania.

Colliers International este una dintre primele companii de consultanță imobiliară din România acreditate să ofere consultanță pentru certificarea verde a clădirilor, ca urmare a lansării acestui serviciu în România în 2011. Colliers oferă consiliere în vederea obținerii certificatelor LEED și BREEAM, atât pentru clădirile existente, cu scopul de a îmbunătăți performanța și sustenabilitatea acestora, cât și pentru proiectele noi. În prezent, Colliers asistă 16 proiecte în România și peste 25 proiecte în Europa Centrală și de Est în vederea obținerii certificării verzi.

GTC Romania este o subsidiară a companiei Globe Trade Centre S.A., care activează în Europa Centrală și de Est din anul 1994, fiind unul dintre liderii regionali în domeniul dezvoltării imobiliare. GTC dezvoltă proiecte pe trei segmente ale pieței de real estate: clădiri de birouri, centre comerciale și proprietăți rezidențiale. Portofoliul GTC cuprinde aprox. 589.000 m2 de spații de birouri și de retail finalizate, dezvoltări rezidentiale cu o suprafata totală de 40,000 m2, precum și terenuri pentru dezvoltări viitoare dintre care aprox. 1,1 milioane m2 NRA sunt destinați proiectelor comerciale, iar cca. 483,000 m2 NRA vizează proiectele rezidențiale. Acțiunile GTC S.A. sunt listate pe Bursa din Varsovia (WSE) si incluse in indexul WIG30. Actiunile GTC S.A. sunt de asemenea incluse in indexurile internationale MSCI, Dow Jones STOXX Eastern Europe 300 average, FTSE EPRA/NAREIT Emerging Index, precum și GPR250, care include cele mai mari și mai ”lichide” companii de real estate de la nivel global.

Bluehouse este o companie cu capital privat specializată în administrarea investițiilor imobiliare, cu focus pe piețele din Europa de Sud-Est. Fondată în 2005, Bluehouse a investit în peste 20 tranzacții vizând proiecte de birouri, rezidențiale, de retail sau industriale, prin valorificarea avantajelor oferite de prezența locală puternică și a oportunităților de investiții proprii, precum și prin colaborarea cu dezvoltatori multinaționali pe proiecte de amploare.

# # #

DESPRE COMPANIE

Colliers International este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu mai mult de 15.800 specialiști care lucrează în 485 de birouri din 63 de țări. Subsidiară a FirstService Corporation (NASDAQ: FSRV; TSX: FSV si FSV.PR.U), Colliers oferă stabilitatea unui partener financiar puternic păstrând în același timp o  importantă componentă locală, oferind clienților soluții inovatoare și de încredere. Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor, de la brokeraj, property și asset management, project management, investiții și consultanță, evaluări și până la studii de piață sau produse adresate băncilor. Compania Lipsey și revista National Real Estate Investor au plasat Colliers International pe locul doi în lume ca brand de consultanță imobiliară. 

În România, Colliers Internațional este lider de piață și oferă servicii complete de consultanță imobiliară. Mai multe detalii pe site-ul companiei.

 

12 November 2014