Operatorul de hipermarket-uri cora a finalizat cu succes procesul de certificare verde a unităţii din Cluj-Napoca, obţinând calificativul “Bine” în sistemul de rating BREEAM In-Use. Colliers International Romania, în parteneriat cu BuildGreen Romania, au fost auditori şi consultanţi în cadrul procesului de certificare.   

34771-oana_adjudeanu.jpgcora este unul dintre cele mai importante lanţuri de hipermarketuri din România, având în prezent 12 unităţi deschise în Bucureşti şi în ţară. cora Cluj-Napoca este cel de-al patrulea proces de certificare iniţiat şi finalizat cu sucses de retailer, după obţinerea în prealabil a certificării verzi pentru proiectele sale din Bacău, Alexandria şi Constanţa (Brătianu).

“Principalele argumente în favoarea certificării cora Cluj-Napoca au fost consumul de apă redus, gestionarea eficientă a materialelor şi numărul mare de soluţii sustenabile de transport de care dispune proiectul. Per total, certificarea verde a hipermarket-ului cora din Cluj-Napoca a reprezentat un proces lin, având în vedere că proprietatea avea deja implementate multe dintre cerinţele BREEAM. cora este o companie cu o politică de sustenabilitate clară, iar eforturile acesteia de a construi şi administra în mod sustenabil proprietăţile din Romania au fost principalul determinant al succesului rapid obţinut la Cluj”, susţine Oana Adjudeanu, senior property manager şi consultant în Certificarea Verde a clădirilor, din partea echipei de Real Estate Management Services a Colliers International Romania.

Este o onoare pentru noi să primim certificarea BREEAM pentru magazinul nostru din Cluj-Napoca. Ca parte a angajamentului faţă de respectarea mediului înconjurător, ne îmbunătăţim în fiecare zi politica legată de construirea şi operarea în fiecare dintre locaţiile noastre”, spune Ana Maria Florea-Harrison, PR Manager cora Romania.

Colliers International este una dintre primele companii de consultanţă imobiliară din România acreditate să ofere consultanţă pentru certificarea verde a clădirilor, ca urmare a lansării acestui serviciu în Romania în 2011. Colliers oferă consiliere în vederea obţinerii certificatelor LEED şi BREEAM, atât pentru clădirile existente, cu scopul de a îmbunătăţi performanţa şi sustenabilitatea acestora, cât şi pentru proiectele noi. În prezent, Colliers asistă 16 proiecte în România şi peste 25 de proiecte la nivelul Europei Centrale şi de Est în vederea obţinerii certificării verzi.

# # #

DESPRE COMPANIE

Colliers International este unul dintre liderii globali în domeniul consultanţei imobiliare, cu mai mult de 15.800 specialişti care lucrează în 485 de birouri din 63 de ţări. Subsidiară a FirstService Corporation (NASDAQ: FSRV; TSX: FSV si FSV.PR.U), Colliers oferă stabilitatea unui partener financiar puternic păstrând în acelaşi timp o  importantă componentă locală, oferind clienţilor soluţii inovatoare şi de încredere. Colliers oferă o gamă largă de servicii clienţilor finali, dezvoltatorilor şi investitorilor, de la brokeraj, property şi asset management, project management, investiţii şi consultanţă, evaluări şi până la studii de piaţă sau produse adresate băncilor. Compania Lipsey şi revista National Real Estate Investor au plasat Colliers International pe locul doi în lume ca brand de consultanţă imobiliară. 

În România, Colliers Internaţional este lider de piaţă şi oferă servicii complete de consultanţă imobiliară.

29 July 2014