Ținând cont de folosirea tot mai frecventă a lemnului în proiectele de construcții, mai ales în cele rezidențiale, Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de materiale chimice pentru construcții, își extinde portfoliul de produse cu o gamă nouă, specială pentru protecția structurilor de lemn împotriva focului.

38097-aurelian_pascale_sika.jpg„În ultimii ani am observat o majorare a numărului de proiecte de construcții în care lemnul joacă un rol esențial și, astfel, și o creștere a cererii pentru produse speciale pentru protecția acestuia împotriva celui mai întâlnit inamic – focul. Astfel, am decis să lansăm pe plan local Sika Pyroplast, o gamă ce conține produse speciale pentru protecția la foc a structurilor din lemn”, a declarat Aurelian Pascale, Manager al  diviziei  Flooring și Coating Sika România.  

Potrivit afirmațiilor sale, noua gamă se adresează cu precădere proiectelor rezidențiale, mai ales caselor în stil rustic care folosesc ca și material principal lemnul, dar și proiectelor industriale și comerciale.

Dincolo de protecția reală la foc adusă lemnului prin cele 3 produse de acoperire transparente - Sika® Pyroplast® Wood T Primer, Sika® Pyroplast® Wood T, Sika® Pyroplast® Wood Top T - gama Sika Pyroplast Wood T permite posibilitatea de a valorifica la maxim aspectul și frumusețea naturală a suprafețelor din lemn utilizate în interiorul construcțiilor, fie că sunt elementele structurale sau elemente decorative ori  de mobilier.

Gama Sika Pyroplast cuprinde și soluții destinate protecției la foc a structurilor din oțel. Deși lemnul și metalul au un comportament total diferit prin expunerea la flacără și temperaturile înalte generate de incendii, produsele Sika Pyroplast Wood și Pyroplast ST (ST -“Stall”) au la bază o tehnologie similară - un strat de acoperire termospumant care, prin carbonizare, împiedică răspândirea flăcărilor și întârzie arderea lemnului natural și a produselor derivate din acesta sau,  în cazul oțelului, menține un timp bine determinat cât mai scăzută temperatura la care elementul protejat își schimbă proprietățile fizice și își pierde practic rezistența ca element structural.

„Potrivit unor studii interne referitoare la cauza incendiilor și incindența lor anuală, folosirea gamei Sika Pyroplast pe elementele structurale ale unei clădiri mărește considerabil timpul de rezistență la foc, reduc șansa de propagare a focului și protejează elementele structurale oferind posibilitatea de a păstra structura intactă”, a mai afirmat Aurelian Pascale.

Acesta a subliniat, de asemenea, că avantajul principal al acestor produse este chiar abilitatea de a minimiza efectele unui incendiu, contribuind astfel la oprirea în timp util a incendiului, la salvarea construcției, a bunurilor existente și cel mai important: a vieților persoanelor aflate în interior.

Produsele din gama Sika Pyroplast sunt fabricate de către Sika Germania, în unitatea de producție din Stuttgart, și reprezintă o noutate și la nivel de grup, nu doar local, acestea fiind introduse pe piața din România imediat după lansarea globală datorită potențialului pe această nișă.

Potrivit reprezentantului Sika România, unicitatea unei astfel de game la nivelul companiei și chiar la nivelul pieței locale se va reflecta și în cifra de afaceri.

„Suntem încrezători că putem atinge vânzări semnificative cu noua gamă, având în vedere numărul tot mai mare de cereri pentru astfel de produse. De altfel, mizăm ca peste 30% din vânzările Sika Pyroplast să fie realizate pentru construcții rezidențiale, fie că este vorba de locuințe individuale private sau de ansambluri de mari dimensiuni”, a încheiat Aurelian Pascale.

Noua gamă de produse Sika Pyroplast Wood T poate fi găsită de către clienții persoane fizice în întreaga rețea de magazine Dedeman, în timp ce clienții corporate pot contacta echipa Sika România pentru o ofertă concretă.

# # #

Despre Sika

Sika AG cu sediul în Baar, Elveția, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcțiilor și industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fațade, parcuri solare și eoliene. Compania elvețiană este lider în domeniul soluțiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare și protecție a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi și sigilanți, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale, acoperiri pentru metale, protecții la betoane și sisteme de acoperișuri și impermeabilizări.

În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de țări și mai mult de 17.000 de angajați la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienți și companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2014 Sika a generat vânzări de 5,6 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elvețian, a fost înființată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosință fabrica de aditivi de la Brașov - prima unitate de producție Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în 2014 și cea de-a doua fabrică din România, la Căpușu Mare, județul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât și mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piață în domeniul  impermeabilizărilor, aaditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperișuri, a consolidărilor cu fibre de carbon, dar și a mortarelor speciale.

Sika România a fost implicată în proiecte locale importante printre care se numără Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea rețelelor Dedeman și Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Băile Herculane, turnul de răcire Paroșeni, loturile de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea căii ferate Sighișoara – Atel și multe altele.

###

31 August 2015