Comisia de selecție din cadrul Băncii Comerciale Române (BCR) va recomanda Consiliului de Supraveghere al băncii numirea Danei Demetrian în calitate de membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu activitatea de Retail și Private Banking, în locul lui Martin Skopek, care a decis să se dedice unor proiecte personale. Numirea Danei Demetrian în Comitetul Executiv al BCR se află sub rezerva aprobării de către Banca Națională a României.

35045-dana_demetrian_2.jpgPână de curând Director al Rețelei Retail a BCR, Dana Demetrian deține o experiență profesională extinsă, de peste 10 ani, în poziții de conducere a operațiunilor de retail ale unor grupuri bancare de top din România. Dana Demetrian s-a alăturat BCR în 2012 și a contribuit decisiv la reorganizarea rețelei retail și la optimizarea proceselor, ulterior asigurând managementul performanței precum și dezvoltarea afacerilor în rețeaua retail de 550 unități, în care lucrează 3.000 angajați. Anterior, Dana Demetrian ocupase o serie de poziții de conducere în managementul produselor, servirii, precum și al administrării rețelei de unități în cadrul altui grup bancar de top din România.  

Dana Demetrian a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București; în plus, deține o diplomă de Master obținută la Academia de Studii Economice din București, precum și un MBA la Conservatoire National des Arts et Métiers – Paris.

Tomas Spurny, președinte executiv al BCR a declarat: “Prin promovarea Danei Demetrian, BCR a câștigat un membru al conducerii executive cu o viziune deja demonstrată, cu ambiția de a finaliza procesul de transformare a băncii și de a conduce rețeaua de sucursale spre un nou nivel de creștere a business-ului. Dana a dovedit capacitatea de a construi o echipă de 3000 de oameni motivați să își valorifice talentul și să își asume responsabilitatea pentru bunăstarea și prosperitatea clienților noștri din România. Aceasta este misiunea BCR și sunt sigur că Dana va contribui cu succes la realizarea ei, în noul său rol.”

Andreas Treichl, CEO Erste Group, a declarat: “Am acceptat hotărârea lui Martin Skopek de a se dedica priorităților sale personale și profesionale. Martin a realizat foarte multe lucruri pe parcursul carierei sale în cadrul Erste, consolidând substanțial business-ul nostru retail, de-a lungul timpului. Îi datorăm o bună parte din succesul nostru. Martin a demonstrat mereu spiritul Grupului nostru fie la Ceska Sporitelna, la nivelul Holding-ului sau la BCR și rămâne, pentru noi, un ambasador al conceptului de parteneriat. Îi mulțumesc lui Martin pentru că a fost un membru activ al ERSTE Group în ultimii 15 ani și, în special, pentru că a revenit la BCR în 2012 pentru a susține banca în perioada de transformare.

Din acest motiv, vom face tot posibilul să îl păstrăm alături de noi ca prieten apropiat și vom urmări numirea sa în Consiliul de Supraveghere al Ceska Sporitelna.

12 September 2014