Bucureşti, 12 mai 2011 – Grupul Lindab a luat hotărârea schimbării denumirii diviziei de sisteme din oţel pentru construcţii din Lindab Astron Building Systems în Lindab Buildings. Schimbarea va fi făcută la nivelul întregului grup, inclusiv în România, şi va fi implementată treptat, pe parcursul anului 2011. În România, decizia rebrandingului, precum şi paşii următori, au fost anunţaţi în cadrul Întâlnirii Builderilor – Builder Management Meeting, care a avut loc între 4 şi 6 mai, la Cluj-Napoca.

18174-echipa-lindab.jpg“Noul nume accentuează clar pentru toţi clienţii şi partenerii noştri apartenenţa la un grup puternic, format din trei divizii: Profile Componente, Ventilaţii şi Buildings. Lindab este un brand important atât pe plan internaţional, cât şi local. Unindu-ne forţele, priceperea şi experienţa sub acelaşi nume, vom deveni mai puternici”, explică Istvan Balog, Business Unit Manager Lindab Buildings România.

În cadrul întâlnirii de la Cluj-Napoca au fost totodată prezentate noutăţile la nivelul Grupului Lindab şi al celor trei divizii, precum şi planuri de vânzări şi activităţi de marketing. De asemenea, participanţii au beneficiat de un training de vânzări, dar şi de un workshop special de fotografie. Întâlnirea a avut loc la West City Hotel, declarată ”Clădirea multietajată a anului 2010” de către Astron Europa.

”Proiectele aflate în derulare, precum şi comenzile noi primite în primele trei luni ne dau încredere că 2011 va fi un an bun pentru Lindab Buildings. Estimăm o creştere a vânzărilor în special din partea companiilor de top, fie din direcţia investiţiilor stăine, fie a afacerilor autohtone de succes. Desigur, evoluţia nu va putea fi posibilă fără reţeaua noastră de parteneri, pe care avem în plan s-o consolidăm calitativ şi chiar s-o extindem anul acesta”, punctează Istvan Balog. ”Avantajele de a fi builder Lindab Buildings sunt incontestabile. În primul rând, toţi partenerii noştri beneficiază de traininguri şi au la dispoziţie programe specializate, care îi ajută în procesul de ofertare şi project management. Spre exemplu, programul Cyprion permite calcularea unei oferte de clădiri metalice complexe (incluzând structurile principale şi secundare, închideri, accesorii, reacţiuni în fundatii, ore de montaj şi de macara etc.) în mai puţin de o oră. În plus, cu ajutorul modulului Nemetchek AllPlan se poate face o prezentare virtuală a clădirii. Modulul Dial optimizează lumina naturală, în timp ce prin intermediul modulului Cy-nergy se poate calcula rapid consumul de energie şi paşaportul energetic al clădirii. De asemenea, avem în pregătire noi îmbunătăţiri pentru a le oferi partenerilor şi clienţilor noştri cele mai sofisticate şi rapide sisteme de proiectare de pe piaţă”.

Despre Lindab România

Compania Lindab este prezentă pe piaţa românească începând cu anul 1994. Profile, Ventilaţii şi Buildings  sunt cele trei domenii principale de activitate. Lindab Profile dezvoltă, produce şi promovează soluţii şi sisteme eficiente din oţel pentru industria construcţiilor ţiglă metalică, acoperişuri fălţuite, sisteme de jgheaburi şi burlane, porţi de garaj, construcţii uşoare, trape şi luminatoare, elemente de siguranţă pentru acoperiş, sisteme de placări, profile usoare etc.. Lindab Ventilaţii acoperă toată gama de sisteme de ventilaţie: tubulatură şi accesorii, difuzoare, grile şi anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj etc.. Lindab Buildings este lider european în clădiri metalice industriale şi comerciale, pentru recreere, inclusiv clădiri multietajate, şi oferă servicii complete pentru proiecte la cheie în toată Europa, prin reprezentanţele locale şi prin reţeaua de parteneri autorizaţi.

Lindab România este parte a concernului internaţional Lindab Group, care dezvoltă, produce şi promovează soluţii moderne pentru construcţii civile şi industriale şi sisteme ecologice de ventilaţii. Lindab Group are puncte de lucru în 31 de ţări şi un număr de 4395 de angajaţi.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm Free Communication la 021.207.47.40, persoană de contact Irina Pătru ([email protected]; 0752.111.725).

12 May 2011