EY România anunță lansarea competiției EY Entrepreneur Of The Year – ediția 2015.

36514-bogdan_ion_country_managing_partner_ey_romania.jpgNe-au bucurat extrem de mult ecourile pozitive ale primei ediții EY Entrepreneur Of The Year în România, din partea antreprenorilor, a managementului din companii românești sau multinaționale și a membrilor mass media. Programul EY Entrepreneur Of The Year este extrem de important pentru noi, fiind cea mai bine articulată inițiativă de recunoaștere a eforturilor și realizărilor extraordinare ale antreprenorilor, atât la nivel local, cât și global”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Ediția din 2015 va avea următorul calendar, similar cu cel al ediției din 2014:

  • Evenimentul de lansare: 14 mai 2015
  • Colectarea înscrierilor: 14 mai – 1 august 2015
  • Interviuri: 1 august – 30 septembrie 2015
  • Prima rundă de jurizare: 8 octombrie 2015
  • A doua rundă de jurizare: 22 octombrie 2015
  • Ceremonia națională de premiere: 12 noiembrie 2015

Astfel, după procesul de înscriere și jurizare a antreprenorilor candidați la titlul EY Entrepreneur Of The Year, demarat și la această a doua ediție în luna mai, gala națională de premiere se va desfășura în luna noiembrie, urmând ca, în luna iunie a anului 2016, câștigătorul să reprezinte România în competiția pentru titlul World Entrepreneur Of The Year.

Desemnat în noiembrie 2014, marele câștigător al primei ediții a competiției naționale, Mircea Tudor, președintele MB Telecom își va prezenta afacerea și își va susține candidatura în fața juriului, la Monte Carlo, în iunie 2015.

Toate candidaturile sunt examinate de un juriu independent, alcătuit din lideri de business recunoscuți în întreaga lume și din câștigători ai titlului World Entrepreneur Of The Year din anii anteriori.

Mircea Tudor este cel mai renumit inventator român contemporan și cel care și-a propus să revoluționeze industria de securitate la nivel mondial. MB Telecom este astăzi singurul IMM din lume care activează în domeniul tehnologiilor de scanare radioactivă și singura companie din lume care a câștigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenții de la Geneva, în 2009 și 2013.

La prima ediție a competiției din România s-au înscris 40 de antreprenori români, dintre care 12 au intrat în finală. Cifra de afaceri cumulată a celor 40 de companii conduse de antreprenorii înscriși s-a ridicat în 2013 la peste 1 mld. EUR. De asemenea, companiile au însumat un număr de peste 16.000 angajați în același an.

Cifra medie de afaceri a companiilor a fost de 27 mil. EUR în anul 2013, cu un număr mediu de angajați de peste 400 persoane în 2013.

Cartea Antreprenorilor 2014 - acum și pe mobil

Poveștile celor 40 de antreprenori care s-au înscris la prima ediție a competiției naționale EY Entrepreneur Of The Year – România 2014 au fost reunite într-un volum dedicat realizat de Oana Gorbănescu, EY Communication Officer. Acum, această Carte a Antreprenorilor 2014 poate fi instalată pe orice tip de dispozitiv mobil, din App Store, Google Play sau Windows Store.

Pentru mai multe detalii despre programul EY Entrepreneur Of The Year, vă rugăm să accesați

****

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajați în peste 700 de birouri din 150 de țări și venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. Rețeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piața serviciilor profesionale încă de la înființare, în anul 1992. Cei peste 500 angajați din România și Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, asistență în tranzacții și servicii de asistență în afaceri către companii multinaționale și locale. Avem birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informații, vizitați pagina noastră de internet:

4 March 2015