Au ajuns dezvoltatorii imobiliari la fundul sacului de reduceri, sau mai e loc de noi si noi “reduceri promotionale” si “oferte de nerefuzat”? Este bine de cumparat acum cat este oferta “calda” sau este recomandat sa mai astept ca sa obtin un pret mai bun?

Au ajuns dezvoltatorii imobiliari la fundul sacului de reduceri, sau mai e loc de noi si noi “reduceri promotionale” si “oferte de nerefuzat”? Este bine de cumparat acum cat este oferta “calda” sau este recomandat sa mai astept ca sa obtin un pret mai bun?In calitate de organizatori ai Targului National Imobiliar putem oferi periodic publicului interesat o situatie clara a pietei de profil, caci reunim in acelasi loc cei trei factori de decizie in cazul tranzactiilor imobiliare : cererea, oferta si finantarea.

In cadrul celor doua evenimente desfasurate in prima parte a anului am putut nota o scadere a preturilor locuintelor (atat vechi cat si noi) cu aproximativ 20 de procente.

Cea mai ieftina locuinta prezenta in cadrul evenimentului din februarie a fost cotata la suma de 40.000, in timp ce targul lunii mai a venit cu o oferta minima de 32.000 de EURO, pretul mediu pe mp stabilizandu-se aproape de nivelul de 1.000 EURO.

Situatia preturilor imediat dupa lansarea planului de resuscitare a pietei de real estate- Programul Prima CASA- este momentan incerta. Exista multe voci care anunta revigorarea pietei, in timp ce altele prelungesc declinul.

Reprezentantul portalului de imobiliare magazinuldecase.ro, ce sustine evenimentul TNI in calitate de partener media, Matei Maloş apreciaza ca „Proprietarii imobilelor care solicitau un pret de vanzare pana in 55.000 de euro au crescut pretul in medie cu 5-10%, astfel incat proprietatile pe care le supun vanzarii sa fie in continuare eligibile in program“. Totuşi, acesta semnaleaza si situatii in care unii proprietari de apartamente cu doua camere, care solicitau un pret de strigare de pana la 75.000 de euro, au decis sa scada pretul de strigare sub 60.000 de euro, astfel incat proprietatile lor sa fie eligibile in program, renuntand in aceasta situatie la posibilitatea unei negocieri ulterioare de pret.

Pe de alta parte, unii analisti imobiliari sunt de parere ca aceasta nebunie a creditarii cu fonduri garantate nu va dura probabil, mai mult de două luni, preturile atingand apoi o scadere de 20-25% in cel mai optimist caz, daca nu chiar 40 % in viziunea pesimistilor.

Multitudinea de opinii contrare care tot ce face este sa trezeasca si mai multe suspiciuni clientului final poate fi contracarata doar in cadrul unui eveniment imobiliar, prilej cu care sa se poata analiza, compara si negocia in acelasi loc timp de patru zile toate ofertele de pe piata. In acest context,  ii invitam pe toti cei interesati de domeniul imobiliar la cea de-a IX editie a Targului National Imobiliar ce va avea loc in perioada 24-27 septembrie la Palatul Parlamentului – Sala Unirea.

In calitate de organizatori ai evenimentului am putut constata o crestere a numarului de oferte imobiliare precum si a solicitarilor de participare in cadrul targului, datorate lansarii programului guvernamental.            

De asemenea, comparativ cu editiile anterioare, numarul de institutii bancare inscrise pana in prezent este mai mare, motivatia fiind desigur promovarea noului pachet de creditare.

Pe aceasta cale, ii anuntam pe cei interesati ca spatiul expozitional pentru urmatoarea editie este ocupat in proportie de 68%, iar companiile a caror oferta se inscrie in plafonul garantat de stat beneficiaza de o oferta speciala de promovare.Pentru mai multe detalii accesati www.targimobiliar

20 July 2009