Mai mult de un sfert de million de oameni din intreaga lume, dintre care aproximativ 60.000 de angajati, participa la evenimentul anual Shanska: Safety Week. Activitatile se desfasoara intre 18 si 22 mai in 18 tari si implica angajatii, sub-contractorii, partenerii si clientii.

37132-skanska.jpgSafety Week este acum la cea de-a treia editie in Romania si la cea de-a 11-a in lume.

Tema din acest an este Planificarea activitatilor, o parte importanta a procesului de evaluare a riscurilor si de planificare a proiectului. Toate tarile vor fi implicate in activitati cum ar fi ateliere de lucru, sesiuni de instruire sau exercitii practice, care le vor arata participantilor cum sa aplice regulile de sanatate si siguranta pe santierul de constructii.

”Acordam o mare atentie sanatatii si sigurantei pe santier, ca parte a viziunii Skanska „5 Zero”. 0 accidente la locul de munca este unul dintre cele mai importante obiective ale noastre, deoarece ne dorim ca fiecare angajat sa se poata intoarce acasa teafar. Safety Week a devenit o traditie in Skanska si ne bucuram sa vedem ca din ce in ce mai multi oameni iau parte la activitati in fiecare an. Toti angajatii nostri, subcontractorii si partenerii s-au aratat interesati de acest proiect si sunt fericit ca lucram impreuna pentru obiectivul comun, acela de a avea 0 accidente pe oricare dintre santierele noastre de constructii”, spune Richard Burleigh, Presedintele Skanska Construction Romania.

Activitatile din cadrul Planificarii activitatilor organizate in acest an in Romania vor include: un concurs intre echipele subcontractorilor avand aceeasi tema – Planificarea activitatilor, un training de prim-ajutor si o simulare de accident de mediu.  De asemenea, participantii vor lua parte la un exercitiu de simulare de incendiu precum si la un workshop de nutritie si planificare a meselor. Totodata, vor fi organizate o vizita pe santier si un training de prim-ajutor pentru copii.

Activitatile cu privire la siguranta de pe site au inceput in 2004 cu o zi dedicata activitatilor de siguranta, Safety Day, incluzand doar angajati Skanska. In 2005 a avut loc prima editie Safety Week, cu activitati destinate implicarii tuturor de pe santiere, depozite si birouri, de la clienti pana la finalul lantului de aprovizionare. De atunci, Safety Week a evoluat in mod constant si a devenit o traditie de lunga durata pentru fiecare tara in care Skanska este activa.

Skanska are ca permanent obiectiv Zero accidente pe santiere si lucreaza metodic la atingerea acestui obiectiv. Pentru a preveni accidentele care apar, Skanska monitorizeaza permanent toate activitatile curente din santier, raportand situatiile neconforme care ar putea conduce la accidente. In ultimii sapte ani, Skanska a redus numarul accidentelor cu aproape 55%.

Skanska Romania

Skanska Romania este un dezvoltator si constructor de cladiri ecologice de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Proiectele Skanska Romania ofera spatii de birouri realizate la cele mai inalte standarde de calitate in locatii cheie care asigura atat succesul cat si satisfactia clientilor si a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska Romania vor  parcurge  procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficientei energetice optime si ale asigurarii unui mediu de lucru superior .

Skanska Commercial Development Europe

Skanska Commercial Development Europe dezvolta cladiri de birouri, proiecte logistice si comerciale.  Operatiunile Skanska sunt concentrate in marile zone metropolitane din Republica Ceha, Ungaria, Romania si Polonia. Skanska Commercial Development Europe este impartita in patru companii locale – Skanska Property Republica Ceha, Skanska Property Romania, Skanka Property Ungaria si Skanska Property Polonia. Mai multe informatii despre Skanska Commercial Development Europe se pot obtine de la www.Skanska.com/property

Skanska Group

Skanska este unul dintre cele mai mari grupuri de constructii si dezvoltare imobiliara din lume. Oferim solutii competitive pentru cele mai complexe proiecte. Echipa noastra gestioneaza intregul proces – de la conceptul initial, pana la proiectele finalizate – in constructii, dezvoltari de proiecte comerciale, proiecte rezidentiale si parteneriate public-private.

Impreuna cu partenerii si clientii nostri, dezvoltam si construim pentru un viitor durabil, cu scopul final de a imbunatati vietile oamenilor. Ne implicam cu multa dedicare in unele dintre cele mai interesante proiecte ale timpurilor noastre. Cu mii de proiecte in derulare avem frecvent noutati de transmis. Aflati mai multe informatii accesand pagina www.skanska.com.

Suntem 58.000 colegi in piete selectate din 11 tari din Europa si Statele Unite. Sediul nostru central se afla la Stockholm, in Suedia. Veniturile Skanska in 2014 au totalizat 145 miliarde de SEK. Skanska AB este listata la bursa NASDAQ Stockholm.

20 May 2015