MasterCard susține proiectul „Olimpiada Micilor Bancheri”, organizat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație, Revista Cutezătorii și Universitatea din București și sprijinit de Banca Națională a României, prin care peste 2.500 elevi din ciclul primar din 15 județe și municipiul București își testează cunoștințele de educație financiară și creativitatea.

36847-mastercard_logo.jpg„Ne bucurăm de succesul pe care l-a avut acest proiect în rândul elevilor, atât pentru că ne arată un interes real din partea copiilor pentru acumularea de cunoștințe financiare, cât și pentru că acest lucru înseamnă un nivel mai ridicat de educație financiară în viitor. Copiii de astăzi sunt adulții de mâine care, prin proiecte de acest tip, vor lua decizii financiare informate și mature, ce vor ajuta la construirea unei Românii în care comportamentul financiar responsabil este o normalitate”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, MasterCard, România.

Concursul a demarat la începutul lunii martie 2015, când elevi din peste 50 de localități au susținut o probă scrisă de verificare a cunoștințelor de educație financiară. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat la această probă din fiecare din cele 77 de școli participante au trecut în etapa următoare, de elaborare a unor proiecte, precum afișe, fotografii, desene, machete etc., pe tema educației financiare, unde elevii și-au putut testa și creativitatea.

Dintre aceștia, 100 au fost selectați să participe la etapa finală, care va avea loc în data de 30 aprilie 2015 și care va consta în susținerea unei probe scrise. În urma acesteia vor fi selectați patru câștigători, iar alți șase elevi vor primi mențiuni. MasterCard va acorda, la rândul său, un premiu, pentru cel mai inovativ proiect.

„Educația financiară ocupă un rol important pentru noi, de aceea ne-am implicat întotdeauna în susținerea proiectelor din această zonă. În același timp, MasterCard este o companie de tehnologie, pentru care inovația reprezintă un focus continuu. Am dorit, deci, să oferim un premiu pentru inovație proiectului care îmbină cel mai bine cunoștințele financiare și creativitatea și ne-am bucurat să vedem că selecția a fost una dificilă”, a adăugat Cosmin Vladimirescu. 

23 April 2015