Asociația Comunelor din România şi partenerul său Structural ConsultingTM Group, anunță semnarea contractului de finanțare cu numărul de identificare POSDRU/83/5.2/S/58447, în vederea implementării proiectului „Comuna, promotor al dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural".

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar perioada de desfăşurare a proiectului este de 30 de luni, începând cu data de 1 iulie 2010.

Valoarea totală a proiectului este de 5.532.354 lei, din care 5.252.510 lei reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului şi 105.600 lei contribuția partenerilor.

Asociația Comunelor din România, identificată prin abrevierea A.Co.R., este o organizație neguvernamentală şi apolitică, de utilitate publică, constituită la nivel național, având ca membri peste 1.700 de comune, din toate județele României. Asociația furnizează servicii şi implementează proiecte în beneficiul membrilor săi, reprezentând interesele acestora în relația cu autoritățile administrației publice centrale, cu instituțiile Uniunii Europene, precum şi în diferite rețele de asociații de autorități locale din Europa şi din lume.

"Prin acest proiect ne propunem să dezvoltăm competențele antreprenoriale şi managementul de proiect la nivelul comunelor, prin realizarea unor programe de formare profesională şi prin promovarea culturii antreprenoriale în zonele rurale, susținute de o rețea națională de 42 mentori-formatori şi de nuclee regionale de resurse", a declarat dl. Emil DRĂGHICI, preşedintele A.Co.R., în cadrul Conferinței de Lansare a proiectului ce a avut loc în data de 28 iulie 2010.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se regăsesc:

- instruirea unui număr de 105 promotori de dezvoltare comunitară, formați şi certificați în dezvoltarea competențelor antreprenoriale;
- crearea a şapte rețele regionale pentru promovarea de oportunități antreprenoriale în mediul rural;
- instruirea directă şi certificarea în dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 300 de persoane din mediul rural (instruiri furnizate de cei 42 mentori-formatori);
- instruirea şi certificarea a 84 de persoane în managementul de proiect (instruiri furnizate de cei 42 mentori-formatori);

"Acest proiect îşi propune să dezvolte şi să susțină idei de proiecte ce pot primi finanțare din fonduri europene. Astfel, vor fi elaborate 20 de cereri de finanțare de către beneficiarii proiectului: şomeri, manageri şi angajați din mediul rural, aceştia devenind în mod concret promotori ai dezvoltării comunitare", a declarat Sergiu Țâra, Manager Proiect.

Informații suplimentare pot fi obținute de la:

a) dl. Sergiu ȚÂRA, managerul proiectului, la numerele de telefon 0747-285.805/0722-457.299 şi adresa de poştă electronică [email protected];

Sediul proiectului este în Bucureşti, Bld. Nicolae Bălcescu, nr.21, et. IV, cam. 20-21,Sector 1, codul poştal 010044.

 

28 July 2010