Începând cu 6 iunie 2016, toate cardurile VISA emise de Piraeus Bank România au încorporată tehnologia contactless, confirmând astfel preocuparea permanentă a băncii de a se alinia la tendința de modernizare a pieței.

40461-piraeus_bank.jpgTehnologia contactless este cea mai rapidă modalitate de plată disponibilă în acest moment. Astfel, o plată contactless durează cu 33% mai puțin față de o plată standard cu cardul și cu 52% mai puțin decât plata cu numerar, pentru tranzacții de mică valoare. Menționăm faptul că economii importante de timp se fac chiar și în cazul plăților de valoare mai mare care necesită suplimentar introducerea codului PIN.

În prezent, în România există peste 40.000 de terminale POS care suportă plăți contactless. Portofoliul Piraeus Bank România intră astfel într-un club select al băncilor care oferă facilitatea contactless pentru toate cardurile (de unde mai fac parte la momentul actual doar două bănci).

“La doar 6 luni de la lansarea cardurilor contactless de credit, Piraeus Bank România a implementat această funcționalitate și pentru cele de debit din dorința de a oferi clienților noștri un plus de confort în utilizarea cardurilor indiferent de tipul de card deținut. Când utilizăm cardul pentru a ne cumpăra dimineața cafeaua preferată, pentru a achita prânzul sau pentru orice altă cumpărătură cu o valoare mai mică de 100 de lei, cardul contactless ne ajută să realizăm tranzacția mai repede, mai comod și în deplină siguranță. Pe scurt, ne simplifică viața. Prin această acțiune, Piraeus Bank România își continuă misiunea de a schimba în bine viețile clienților pentru ca aceștia să se bucure de ceea ce contează cu adevărat” a declarat Mădălina Teodorescu,  Deputy CEO Piraeus Bank România.

Cardurile contactless emise de Piraeus Bank România mențin toate funcționalitățile existente în prezent la cardurile contact, de credit sau de debit. Clienții care au un card emis înainte de lansarea facilității contactless pot solicita în orice sucursală Piraeus Bank România înlocuirea acestuia cu un card contactless.

Despre Piraeus Bank

Piraeus Bank România este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piața locală, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. În cei 16 ani de activitate pe piața din România, Piraeus Bank și-a construit o rețea vastă de unități și deservește peste 300.000 de clienți. Recent Piraeus Bank România a primit în cadrul Galei Bancheri de Top, organizată de Piața Financiară, două distincții importante- premiul pentru cea mai bună solvabilitate și premiul pentru cea mai mică rată a creditelor neperformante, conform cifrelor auditate aferente anului 2015 (categoria bănci medii).

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu o experiență solidă pe segmentele produselor de retail banking și IMM, precum și pe zona piețelor de capital, a investițiilor bancare și leasing–ului. Piraeus Bank Group ocupă locul 1 în topul celor mai mari bănci din Grecia, este un grup financiar european concentrat pe zona Europei de Sud-Este, fiind prezent în 9 țări.

28 June 2016