Majoritatea românilor care își amenajează grădinile aleg pavele și borduri în culori clasice, preferând formele care permit realizarea unor modele dinamice, potrivit Symmetrica, liderul pieței locale de pavele și borduri vibropresate și cel mai mare producător autohton.

40287-symmetrica_ambient_3.jpg”Pavelele reprezintă un element major de personalizare a oricărei curți, conferindu-i acesteia un aer modern și un aspect ordonat. În ultimul timp am observat că românii pun un accent tot mai mare pe acest tip de amenajare atunci când își construiesc sau își renovează grădinile, alegând culori clasice, dar forme curajoase, pentru un efect deosebit”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Astfel, potrivit companiei, cele mai comandate culori pentru pavarea întregii curți sunt gri, roșu și nuanțe apropiate de aceste culori, precum gri-antracit sau portocaliu-maro, preferințele în sensul acesta neschimbându-se foarte mult de-a lungul timpului. Așadar, când vine vorba de culori, românii aleg variantele clasice și, în acest sens, cele mai comandate sunt produsele din gama Select a Symmetrica, dar, în funcție de bugetul disponibil, clienții se orientează și către gamele clasice.

Pe de altă parte, în ceea ce privește formele, clienții Symmetrica sunt deschiși unei multitudini de variante. În plus, alegerea pavelelor se face tot mai mult în funcție de destinația fiecărei zone a curții, îmbinându-se astfel partea estetică, cu cea practică, potrivit reprezentanților companiei.

Așadar, pentru zonele pietonale, sunt solicitate în special formele ce permit realizarea de modele – rotunjite, ascuțite, rustice sau ecologice. Ținând cont de această tendință, gamele Alegria, Behaton și Eco Natura sunt cele mai cerute din portofoliul companiei.

Dezvoltatorii de ansambluri rezidențiale mizează pe varianta clasică

Dacă persoanele fizice aleg produsele pe baza propriului gust sau conform sfaturilor unui architect, dezvoltatorii nu își propun să facă experiențe și să își surprindă clienții, mizând în schimb pe alegeri clasice, de obicei într-o singură culoare, pentru a veni în întâmpinarea gusturilor și așteptărilor cât mai multor viitori locatari.

Anul trecut, din totalul business-ului Symmetrica, circa 15% a fost generat de proiectele rezidențiale. Pe acest segment, compania a livrat circa 350.000 mp de pavele, dintre care 200.000 mp persoanelor fizice, iar restul de 150.000 mp persoanelor juridice.

Câteva dintre ansamblurile rezidențiale care au fost în proces de dezvoltare anul trecut și pentru care Symmetrica a livrat pavele și borduri sunt Cartierul Solar București, proiecte dezvoltate de Fiald Imobiliare în Iași și Bacău, White House Cluj-Napoca, Avangarde Residential București, Arcca Vitan Village Bucuresti sau Baroque Residence Iași.

# # #

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri și rigole vibropresate pietonale și carosabile, într-o gamă variată de forme și culori. Aceasta a fost înființată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acțiuni) și Florin-Cristinel Stanciu (40% din acțiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010), și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011), Prejmer – Brașov (2012) și Cociu – Bistrița-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele și borduri se numără Arena Națională, parcul balnear din stațiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în București etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare și parcuri ecologice din întreaga țară.

###

 

24 May 2016