Nici nu s-au stabilit bine toate conditiile de natura tehnica ale programului “Prima Casa” si deja dezvoltatorii se arata a fi foarte interesati de a profita de aceasta initiativa a guvernului! Primul targ in care se va putea accesa acest program este Targul Imobiliar Project Expo si va avea loc in perioada 17-19 iulie la Palatul Copiilor din Bucuresti.

Programul “Prima Casa” – luat in vizor de catre dezvoltatori! Interesul dezvoltatorilor depaseste cu mult asteptarile, astfel incat aproximativ 90 % din suprafata totala este deja inchiriata, existand posibilitatea de a se suplimenta suprafata de expunere din cadrul targului.

Autoritatile sunt sigure ca acest program va fi un succes insa cei care il privesc cu scepticism sunt bancherii, care stramba din nas cand aud de micsorarea dobanzilor.

Cei mai interesati de acest program par a fi dezvoltatorii, acestia dorind sa profite la maxim de aceasta oportunitate. In total plafonul va garanta aprovimativ 17 000 locuinte, o parte dintre ele fiind cele ANL care vor fi vandute chiriasilor, conform ministrului Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Pentru a intra in program, doritorii trebuie sa fie persoane fizice care, la data intrarii in vigoare a ordonantei, sa nu detina in comun sau individual o locuinta in proprietate si nici sa nu aiba in derulare un credit ipotecar. Statul garanteaza 60 000 de euro iar persoana interesata va trebui sa achite 5 % din valoarea locuintei. In cazul in care locuinta este mai scumpa de atat, avansul este 3 000 de euro plus diferenta dintre pretul locuintei si 60 000 euro, cat garanteaza statul. Beneficiarii nu vor avea voie sa instraineze casa in urmatorii cinci ani de la data dobandirii si se vor obliga sa constituie in favoarea statului roman o ipoteca de rang 1.

 

Pentru mai multe informatii vizitati www.projectexpo.ro!

23 June 2009