Prologis, Inc., lider mondial în deţinerea de spaţii industriale, a anunţat astăzi că Prologis European Properties Fund II (“PEPF II”) a achiziţionat două unităţi logistice de înaltă calitate în Polonia şi Ungaria de la Invesco Real Estate.

34670-prologis_park_gliwice.jpgPortofoliul achiziţionat ce însumează 94.200 de metri pătraţi este închiriat în totalitate cu o perioadă medie până la următoarea reînnoire a contractului de 6 ani. Acesta cuprinde:

  • O clădire de 56.700 mp în Gliwice, Polonia, redenumită Prologis Park Gliwice, situată în regiunea Silezia Superioară. Clădirea, ocupată de Tesco, se află în centrul regiunii Silezia, una dintre principalele pieţe ale Poloniei – în apropiere de intersecţia dintre două reţele rutiere trans-europene A1 şi A4; şi
  • Prologis Park Budapest-Ullo, clădirea situată pe o suprafaţă de 37.500 mp din Budapesta, Ungaria, ocupată de Auchan, aflată în vecinătatea Aeroportului naţional şi a şoselei de centură ce ocoloşte Budapesta, fiind la doar 30 de km distanţă de centrul oraşului.

„Aceste două proprietăţi închiriate către clienţi de nivel premium reprezintă o completare foarte importantă la portofoliul deţinut de Prologis în Polonia şi Ungaria. Ambele sunt situate în locaţii cheie pe rute comerciale majore a căror importanţă creşte datorită dezvoltării comerţului intra-regional în Europa Centrală şi de Est”, a declarat Ben Bannatyne, Regional Head Prologis Central & Eastern Europe.

Vânzătorul a fost reprezentat de agenţia imobiliară Colliers International în această tranzacţie.

PEPF II, înfiinţat în august 2007, este unul dintre cele 4 vehicule de co-investiţie din Europa administrate de Prologis. La 31 martie 2014, Fondul deţinea 253 de proprietăţi, care însumau 5,9 milioane de metri pătraţi, estimate la o valoare netă de piaţă de 3.595,4 milioane de euro.

La 31 martie 2014, Prologis deţinea şi administra spaţii de logistică şi distribuţie cu o suprafaţă totală de aproximativ 3,7 milioane mp în Europa Centrală şi de Est.

17 July 2014