Potrivit Reynaers Aluminium  România, parte a liderului european pe segmentul soluțiilor de aluminiu pentru sectorul de construcții, ultimii ani au adus schimbări majore în percepția celor care își construiesc locuințe, calitatea fiind acum pe primul loc în alegerea materialelor. Astfel, în ceea ce privește tâmplăria aleasă, 1 din 5 români care au în dezvoltare o locuință optează pentru aluminiu, în detrimentul celei din PVC.

39451-daniel_popa_country_manager_reynaers_romania.jpg„Chiar dacă majoritatea pieței preferă în continuare tâmplăria din PVC, am remarcat o educare treptată în rândul celor care își construiesc o locuință, 20% dintre aceștia alegând astăzi profilele din aluminiu în defavoarea altor materiale alternative”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers România.

În acest fel, pentru proiectele rezidențiale, cele mai multe cereri vizează repere pentru uși și ferestre batante, în timp ce doar 10% dintre clienți își îndreaptă atenția către reperele pentru modele glisante.

De asemenea, dincolo de selectarea produselor din aluminiu, potrivit companiei, clienții sunt atrași în mod special de gamele premium, exigențele lor atingând un stadiu de maturitate în ceea ce privește calitatea produselor până în cele mai mici detalii.

Astfel, susține reprezentantul companiei, diferența de preț dintre aluminiu și PVC, în valoare de circa 40%, este compensată prin numeroasele avantaje pe termen lung, oferite de tâmplăria din aluminiu, atât în termeni de durabilitate, cât și în ceea ce privește economiile la nivel fonic și termic.

În plus, metalul este mult mai atractiv și din punct de vedere estetic, acesta fiind un criteriu de bază pentru clienții care pun accent pe design și pot selecta dintr-o paletă de 400 de nuanțe și finisaje.

„Ținând cont de performanțele ridicate și de creșterea pieței de construcții pe segmentul rezidențial, în anul următor, ne așteptăm la o majorare cu cel puțin 10% a comenzilor de produse pentru uși și ferestre”, a adăugat Daniel Popa.

Reprezentantul companiei susține aceste estimări atât prin creșterea ușoară a pieței de construcții, cât și datorită inaugurării primului depozit al companiei, în cadrul căruia se vor regăsi permanent în stoc cele mai solicitate serii de produse, printre care profile de aluminiu și accesorii pentru pereți cortină, uși și ferestre. De asemenea, odată cu implementarea acestuia, clienții vor avea la dispoziție și servicii de distribuție, transport sau suport tehnic din partea echipei Reynaers România.

27 January 2016