35 de antreprenori români s-au înscris până în acest moment în programul EY , un program care oferă sprijin pentru dezvoltarea afacerii unui număr restrâns de antreprenori cu mare potențial din întreaga lume. Până în acest moment, numărul total de înscrieri a ajuns la 258, din care România și Statele Unite dețin câte 13% din înscriși (35, respectiv 34 de înscriși), urmate de India, cu 22 de antreprenori care și-au exprimat interesul pentru acest program.

36470-ey.jpgNumărul mare de antreprenori români înscriși în competiție demonstrează interesul crescut al mediului antreprenorial românesc pentru astfel de programe. Accelerating Entrepreneurs propune un răspuns concret pentru această nevoie, EY România implicându-se activ în sprijinirea antreprenorilor români prin facilitarea accesului lor la informații relevante, la programele globale dezvoltate de companie (Entrepreneur Of The Year, Accelerating Entrepreneurs), dar și prin dezvoltarea de rețele (Entrepreneur Of The Year alumni) sau studii anuale menite să cartografieze evoluția segmentului antreprenorial din România (Antreprenorii vorbesc).

Prin intermediul EY Accelerating Entrepreneurs, antreprenorii vor beneficia de consiliere din partea unei echipe de experți EY și lideri de business din întreaga lume și de oportunitatea de a dezvolta relații de afaceri cu antreprenori de top în cadrul evenimentului World Entrepreneur Of The Year. Evenimentul reprezintă finala mondială a competiției cu același nume și va avea loc la Monte Carlo, între 3 și 7 iunie 2015.

Denumit anterior Ready, Set, Grow, programul Accelerating Entrepreneurs a fost redenumit și remodelat, în așa fel încât câștigătorii programului să primească un pachet complet de consultanță, suport și mentorat, incluzând:

O sesiune de 90 de minute în cadrul EY World Entrepreneur Of The Year, unde câștigătorii programului își vor prezenta planul de afaceri unui panel de "Antrenori pentru creștere” (Growth Coaches), care le vor oferi îndrumări și consiliere de specialitate;

Oportunitatea de a stabili relații de mentorat continue cu antrenorii și câștigătorii naționali ai concursului EY Entrepreneur Of The Year;

Oportunitatea de a participa la EY World Entrepreneur Of The Year, toate cheltuielile fiind suportate de EY, pentru a se întâlni și socializa cu antreprenori din peste 60 de țări, care se vor reuni la Monte Carlo.

„Antrenorii pentru creștere” (Growth Coaches) în 2015 sunt:

•           Diane Foreman, Chairman și CEO Emerald Group
•           Branko Milutinović, CEO Nordeus
•           Alfred Schopf, CEO Leica Camera
•           Ariel Pfeffer, Co-fondator Punta Tech Meetup
•           Bill Boyd, Chairman Agility Recovery
•           Daniel Novegil, CEO Ternium
•           Anthony Scaramucci, fondator și Managing Partner SkyBridge Capital
•           Ken Goldman, CFO Yahoo
•           Gerardo Bartolomé, Chairman și Fondator Don Mario
•           Ivan Teh, Fondator, CEO și Managing Director Fusionex

Înscrierile în programul EY Accelerating Entrepreneurs se mai pot face până la data de 1 martie 2015. Aplicațiile trebuie făcute de fondatorul, proprietarul sau CEO-ul unei companii românești.Pentru a aplica la programul Accelerating Entrepreneurs, compania trebuie să aibă o vechime de minimum doi ani și să fi raportat vânzări sub 30 milioane USD în fiecare dintre ultimii doi ani financiari.

Aplicațiile se depun online pe adresa www.ey.com/scaleup, până la data de 1 martie 2015.

**** 

Despre EY World Entrepreneur Of The YearTM

EY World Entrepreneur Of The Year este cea mai prestigioasă competiție mondială pentru antreprenori. Această competiție unică încurajează activitatea antreprenorială în rândul celor care au acest potențial și recunoaște contribuția oamenilor care îi inspiră pe alții prin viziunea, leadership-ul și rezultatele lor. În calitatea lui de primul și singurul premiu cu adevărat global de acest gen, Entrepreneur Of The Year îi celebrează pe cei care construiesc și conduc afaceri de succes, recunoscându-le meritele prin intermediul programelor de premiere regionale, naționale și globale în peste 145 de orașe din 60 de țări.

****

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajați în peste 700 de birouri din 150 de țări și venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. Rețeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienților servicii prin care să beneficieze de oportunitățile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piața serviciilor profesionale încă de la înființare, în anul 1992. Cei peste 500 angajați din România și Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistență fiscală, asistență în tranzacții și servicii de asistență în afaceri către companii multinaționale și locale. Avem birouri în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Chișinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informații, vizitați pagina noastră de internet.

25 February 2015