Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de materiale chimice speciale pentru construcții, continuă implicarea în proiecte sociale venind în sprijinul organizației „Un Pas Spre Viitor – UPSV”. Astfel, compania s-a implicat, în ultimii doi ani, în renovarea  centrului UPSV din Brașov prin donarea a produse și servicii de construcții în valoare de peste 40.000 de euro.

37863-sika_upsv.jpg„Am fost foarte impresionați de eforturile organizației UPSV Brașov de a veni în sprijinul tinerilor orfani care, odată cu atingerea vârstei de 18 ani, nu mai pot locui în centrele de plasament pentru minori. Credem în obiectivele acestei organizații și, astfel, încă din 2013, am luat decizia de a fi aproape tinerilor care merită un viitor mai bun și o integrare firească în societate și, implicit, în câmpul muncii”, a declarat Laurențiu Ștefănescu, Director General al Sika România.

Potrivit afirmațiilor sale, Sika România a efectuat, în perioada 2013 – 2014, donații în valoare de peste 40.000 de euro, în produse și alte servicii de construcție.

Organizația „Un Pas Spre Viitor” deține singurul centru de integrare socială din Brașov, unde tinerii orfani ce nu mai pot locui în centrele de plasament din cauza vârstei pot primi sprijin pentru a deveni independenți și pentru a găsi un loc de muncă. În plus, la nivel emoțional, tinerii pot găsi în cadrul centrului UPSV sprijin pentru o dezvoltare socială normală. În acest moment, în cadrul centrului din Brașov, UPSV asigură suport pentru 19 tineri.

„Suntem recunoscători companiei Sika România că a decis sa se implice în inițiativa UPSV de a schimba comunitatea brașoveană prin integrarea sociala a unui număr cât mai mare de tineri defavorizați.  Astfel, în ultimii 2 ani, Sika a sprijinit asociația nu doar cu materiale de construcții necesare renovării clădirii în care locuiesc tinerii, ci și cu daruri de Sărbători sau susținerea de programe de formare profesională pentru aceștia”, a declarat, la rândul său, Florin Cătănescu, fondatorul UPSV.

Dincolo de implicarea în renovarea centrului UPSV, Sika România a fost alături de tinerii orfani și în perioada Sărbătorilor, oferindu-le cadouri și suport financiar. Astfel, prin toate aceste inițiative, Sika România, alături de fundația UPSV, face un pas important în susținerea unei comunități locale ce reprezintă doar o mică parte din cei peste 60.000 de copii orfani dependenți de suport din partea statului.

De altfel, Sika România nu este la prima inițiativă de acest fel. De-a lungul ultimilor ani, compania a oferit sprijin și în cadrul altor proiecte derulate de SOS Satele Copiilor sau YANA (You are not alone!).

# # #

Despre Sika

Sika AG cu sediul în Baar, Elveția, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcțiilor și industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fațade, parcuri solare și eoliene. Compania elvețiană este lider în domeniul soluțiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare și protecție a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi și sigilanți, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale și sisteme de acoperișuri și impermeabilizări.

În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de țări și mai mult de 17.000 de angajați la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienți și companie, garantând succesul tuturor partenerilor.

Sika România, subsidiară a concernului elvețian, a fost înființată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosință fabrica de aditivi de la Brașov - prima unitate de producție Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în 2014 și cea de-a doua fabrică din România, la Căpușu Mare, județul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât și mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piață în domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperișuri, a consolidărilor cu fibre de carbon, dar și a mortarelor speciale.

Sika România a fost implicată în proiecte locale importante printre care se numără Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea rețelelor Dedeman și Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Băile Herculane, turnul de răcire Paroșeni, loturile de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea căii ferate Sighișoara – Atel și multe altele.

###

3 August 2015