Ariston a fost desemnat de către consumatorii români brandul de centrale termice și boilere cu cel mai bun raport calitate-preț și cea mai bună experiență de cumpărare, distincția fiind acordată în urma studiului de piață “Best Buy Award”, realizat în România de către organizația elvețiană ICERTIAS.

37128-ariston_-_best_buy_award.jpgDrept urmare, Ariston Thermo România a primit prestigioasa medalie ”Best Buy Award - No. 1 – best price quality ratio” la categoria “Sisteme de încălzire și tehnologie termică în general”, pentru perioada 2015/2016.

Studiul Best Buy Award România 2015/2016 a fost realizat de către organizația elvețiană - International Certification Association în luna februarie 2015, pe un eșantion relevant de 1.200 de respondenți. Aceștia au fost profesioniști din domeniul construcțiilor și persoane interesate de activități de DIY (do-it-yourself) din România – exclusiv utilizatori de Internet. Organizația măsoară nivelul de experiență și satisfacție al cetățenilor cu privire la raportul calitate-preț al produselor și serviciilor regăsite pe piață. Cu o experiență de 5 ani, ICERTIAS a realizat astfel de studii oferind certificările QUDAL (QUality meDAL) și Best Buy Award în peste 30 de țări de pe patru continente.   

Folosind metoda CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness), subiecții participanți la studiul desfășurat în România au fost rugați să răspundă on-line unui set de întrebări privind satisfacția vis-a-vis de brandurile din piața de termotehnică.

În cadrul studiului “Best Buy Award” întrebările au avut un caracter deschis, adică respondenților nu li s-au pus în prealabil la dispoziție mai multe răspunsuri alternative din care să poată alege. Aceștia au putut preciza în mod liber numele oricărui producător sau furnizor care, potrivit experienței lor personale, oferă cel mai bun raport calitate-preț de pe piață.

Astfel, la întrebarea “Specificați numele producătorului pentru sisteme și produse de încălzire și tehnologii termice în general,  care, în România, oferă cel mai bun raport calitate - preț“, majoritatea persoanelor chestionate a răspuns „Ariston”.

Ca urmare a răspunsurilor oferite de aceștia, Ariston a primit medalia “Best Buy Award – No. 1 – best price quality ratio”, având cel mai mare număr de voturi din partea consumatorilor români pentru cel mai bun raport calitate-preț la categoria din care face parte.

“Obținerea medaliei Best Buy Award confirmă, încă o dată, că produsele Ariston sunt principala alegere în ceea ce privește sistemul individual de încălzire al românilor de peste 12 ani. Astfel, ICERTIAS, alături de alte companii de cercetare de piață, precum TNS sau BRG, a subliniat, încă o dată, poziția dominantă mărcii Ariston, dar si calitatea, durabilitatea și raportul corect al prețului pentru produsele noastre”, a afirmat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Acesta a subliniat, de asemenea, că obținerea medaliei întărește, de asemenea, și puterea de inovare a companiei ce lansează permente produse adaptate celor mai noi cerințe ale pieței, mai ales din punct de vedere al tehnologiilor adoptate.

„Recunoașterea primită din partea consumatorilor români ne demostrează că, alături de produsele inovatoare pe care le punem la dispoziția acestora, Ariston oferă și o bună experiență de cumpărare datorată rețelei largi de parteneri din întreaga țară. În plus, mulțumirea clienților noștri este dată și de rețeaua de service ce poate răspunde eficient și într-un timp scurt solicitărilor primite”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Organizația ICERITAS se concentrează în primul rând pe recunoașterea și promovarea la nivel global a calității și valorii produselor. Pe piața din România, ICERTIAS a realizat în acest an cel de-al doilea studiu “Best Buy Award”, cel din acest an tudiul fiind primul axat și pe piața de construcții, în general, și pe cea de încălzire și tehnlogie termică, în special.

# # #

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internațional în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii și producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, convenționale și în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Rendamax, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare.

# # #

Despre proiectul Best Buy Award

Astăzi, mai mult ca oricând, cumpărătorii caută cel mai bun raport calitate-preț. Înainte de a lua o decizie cumpărătorii compară prețul și calitatea pentru fiecare produs pe care intenționează să-l cumpere.

Raportul dintre un preț corect și cea mai bună calitate posibilă (Best Buy) este acum mai important ca oricând pentru consumatorul european mediu.

În acest sens scopul proiectului și certificatului "Best Buy Award" este de a-i ajuta pe cumpărători să caute și să găsească cele mai bune produse și servicii de pe piața românească, în funcție de calitate și de preț.

Proiectul și certificatul "Best Buy Award" sunt concepute pentru a simplifica găsirea celor mai bune produse și servicii la cel mai bun preț și se adresează cumpărătorilor de pe piața locală și internațională.

Best Buy Award este un proiect al organizației elvețiene ICERTIAS - International Certification Association GmbH.

 # # #

Despre Best buy Award

Best Buy Award este un proiect internațional continuu pentru cercetarea și premierea produselor, serviciilor și altor entități de pe piețele locale și internaționale care oferă cea mai bună experiență de cumpărare si cel mai bun raport calitate-preț, exclusiv în funcție de experiența și opiniile consumatorilor. Proiectul Best Buy Award este coordonat și susținut la scară globală de organizația elvețiană ICERTIAS - International Certification Association cu sediul la Zurich, Elveția. Pentru cercetările din cadrul Best But Award, ICERTIAS colaborează cu numeroase organizații locale și internaționale, încurajând astfel cooperarea în vederea conștientizării importanței raportului calitate-preț la nivel local și global.

# # #

Despre ICERTIAS

ICERTIAS - International Certification Association este o organizație privată, independentă politic, cu sediul la Zurich, Elveția. ICERTIAS încurajează metodele inovative de testare și cercetare a piețelor la nivel local și internațional. Organizația se concentrează în primul rând pe recunoașterea și promovarea la nivel global a calității și valorii produselor. ICERTIAS încurajează de asemenea cooperarea internațională dintre organizațiile, mai vechi sau mai noi, care se ocupă cu testarea, cercetarea și certificarea produselor și serviciilor și promovează colaborarea în vederea dezvoltării instrumentelor de testare, cercetare și certificare dincolo de granițele naționale.  Acționând din perspectiva consumatorului, ICERTIAS instruiește organizațiile locale astfel încât acestea să promoveze acele produse și servicii care sunt testate pentru atingerea standardelor sale de înaltă calitate și pentru a extinde aceste standarde la nivelul piețelor locale și internaționale. La nivel internațional, ICERTIAS este cel mai bine cunoscută pentru sistemele sale de cercetare și certificare   Best Buy Award și QUDAL - QUality meDAL.

 

# # #

18 May 2015