Styro Stone® este o companie germană de prestigiu, care producere şi comercializează un sistem modern de cofraje din polistiren expandat, ignifugat, termoizolant, hidroizolant şi izolant fonic. Acest sistem datează de mai bine de 50 de ani fiind cunoscut sub denumirea de PIF sau ICF, ambele însemnând acelaşi lucru.

Este o alternativă economică, sigură şi superioară din punct de vedere calitativ faţă de materialele clasice folosite în construcţii. Sistemul poate fi utilizat pentru orice tip de construcţie civilă, mică sau mare (indiferent de complexitate), demisoluri, hale industriale şi chiar piscine. Styro Stone® şi-a lăsat amprenta în România şi în multe alte ţări din Europa, SUA, Australia şi Asia, odată cu înfiinţarea grupului ISO (International Styro Stone Organisation).

Styro Stone® beneficiază de o platformă de succes în business la World-Expo 2010, Shanghai. Acolo, o echipă profesionistă lucrează la ridicarea construcţiei Centrului şi Colegiului Energetic German (bineînţeles cu cofraje Styro Stone®), unde îşi va intesifica gradul de stimulare a interesului şi curiozităţii cetăţenilor chinezi, alături de alte 80 de companii germane şi 39 de companii internaţionale.
Întrucât fondurile pentru construirea acestui mare centru au fost orientate spre achiziţionarea de cofraje Styro Stone®, este dovedit încă odată faptul că acest sistem este binecunoscut şi utilizat cu încredere în întreaga lume.
 
Prezentare Generala generală
Styro Stone® este o metodă eficientă de construcţie cu performanţe dovedite de-a lungul timpului. Conceptul este extrem de simplu şi constă în îmbinarea pe verticală a cofrajelor ce sunt prevăzute cu un sistem de prindere nut şi feder, iar când zidul a atins cotele unui nivel, cofrajele sunt umplute cu beton.
Elementele Styro Stone® sunt produse din polistiren expandat de înaltă calitate (Styropor sau Neopor) ce fac posibilă construirea şi izolarea simultană a pereţilor exteriori.
Neopor-ul are proprietăţi superioare de izolare termică şi este adecvat pentru construcţia caselor pasive sau cu consum redus de energie.
- fără punţi termice
- grad ridicat de termoizolare
- izolaţie termică permanent uscată
- mânuire simplă şi rapidă
- greutate mică
Cofrajele ecologice confecţionate din Neopor nu conţin CFC, HCFC, HCF sau alte tipuri de gaze celulare halogenate, ci conţin aer în locul gazelor celulare, care asigură conservarea conductivităţii termice pe durata vieţii construcţiei.
Cofrajele izolatoare Neopor reprezintă un mod de viaţă modern, ce respectă mediul înconjurător. Noi îl numim: „Innovation in Insulation”.

RAPID ŞI EFICIENT

Acest sistem de cofraje este uşor de utilizat, reduce semnificativ costurile cu punerea în operă deoarece încorporează toate elementele unui perete exterior într-o singură etapă de lucru:
• Structură;
• Izolaţie termică;
• Izolaţie fonică (40-52 dB, în funcţie de tipul de finisaj);
• Barieră contra vaporilor.

 

                         
Pe lângă faptul că este inert, non-toxic şi conservă energia (depăşind valorile de izolare termice impuse), în comparaţie cu materialele de construcţie convenţionale, nu veţi mai avea nevoie de aceeaşi cantitate de cherestea la manoperă, iar şantierul va fi mult mai curat. Ba mai mult, consumul de gaz sau lemne pentru încălzire pe timpul iernii va fi garantat mai mic!

ROBUST ŞI REZISTENT
În urma turnării rezultă un perete extrem de rezistent, cu un grad mare de termoizolare, hidroizolare şi izolare fonică. Betonul utilizat prezintă o bună rezistenţă la solicitarea de compresiune, rezistenţă la foc, are caracter monolit cu o mare durabilitate. Proiectul tehnic impune cantitatea de fier beton în funcţie de zona seismică.
Rezistă în faţa intemperiilor, calamităţilor!
Conform normativelor privind clasificarea materialelor combustibile, aceste cofraje au fost încadrate în clasa de combustie C2 - dificil imflamabil.
Cofrajele Styro Stone® sunt ignifugate (polistirenul este tratat cu aditivi cu combustie scăzută), iar în caz de incendiu propagarea flăcării se atenuează.

AVANTAJE FAŢĂ DE SISTEMUL CLASIC
• Nu necesită cofrare/decofrare;
• Nu necesită macarale sau alte utilaje;
• Amortizarea rapidă a investiţiei prin reducerea
costrurilor de încălzire iarna şi răcire vara;
• Clasa de eficienţă energetică A.

ACCESIBIL PENTRU TOŢI

Indiferent de complexitatea proiectului dumneavoastră, Styro Stone® face posibilă realizarea orcărui tip de construcţie, asigură o planeitate perfectă a pereţilor şi permite aplicarea oricărui tip de finisaj. Deasemena, instalaţiile electrice vor fi realizate cu mare uşurinţă.
Dacă încă nu v-aţi convins de faptul că Styro Stone® este mai ieftin consultaţi comparativa cu alte materiale din tabelul următor.

Materiale izolare (termosistem) - Grund + polistiren + plasă + adeziv:

1. Ciment metalurgic cu adaosuri
2. Var pastă pt. construcţii tip 2
3. Adeziv 545/1
4. Filler de calcar tip 1
5. Nisip sortat
6. Fibre stică
7. Placă polistiren expandat AT-H2 10 cm grosime
Preţ Lei 0.00 34.25 34.25 34.25
Preţ Lei manoperă 0.00 50.70 50.70 50.70
7 kg fier beton Φ10 (în funcţie de zona seismică) 14.00 Chererestea cofraje = 15.00
Manoperă cofrare = 30.00
10 kg fier = 20.00
Manoperă/kg fier = 12.00
Cuie, sârmă şi altele = 3.50

Subtotal = 80.50
Manoperă fier 8.40 
0.15 m3 beton pereţi 34.50 
TOTAL 242.30 313.55 324.45 315.37

Eficienţă izolaţie
Conductivitate termică (W/mK) 0.037 0.13 0.24 -

Timp de execuţie sistem Styro Stone: 1 lună
Timp de execuţie sistem tradiţional: 10 luniarativ
Acest tabel a fost realizat în conformitate cu legea 148 privind publicitatea, cu scopul de a releva inovaţia şi caracteristicile sistemului de cofraje Styro Stone® în raport cu materialele tradiţionale încadrate în tabel. Menţionăm că preţurile includ TVA şi pot varia în funcţie de complexitatea proiectului.

Johannes Out, reprezentantul nostru din Olanda a dat dovadă de multă ingeniozitate prin inovaţia care a pus în mişcare toate mijloacele de mediatizare naţionale. Spre exemplu, “De Telegraaf” este unul din ziare care descrie ceea ce veţi citi în continuare...
Poate că mulţi s-au convins deja de rentabilitatea unei case pasive, care, aşa cum este definită, asigură un climat interior confortabil şi vara şi iarna, fără a fi nevoie de o sursă convenţională de încălzire. Ei bine, cu Styro Stone® a fost posibil mai mult de atât; în Leusden (centrul Olandei), Johannes a construit o casă care produce energie!
La inaugurare a participat şi ministrul mediului şi construcţiilor, Jacqueline Cramer, care s-a convins de acest progres tehnologic şi a explicat că avusese un acord cu cei din sectorul construcţiilor în vederea reducerii EPC-ului (gradul de eficienţă energetică), pentru noile construcţii de la 0,8 la 0,6 până în anul 2012. “Dar, observ că este posibilă construcţia unei case cu EPC-ul chiar de 0,0.” - Jacqueline Cramer.
CONCLUZIE: Cu cât ECP-ul este mai mic cu atât consumul de energie este mai redus. 

        
www.abcconstructiipasive.ro
[email protected]
0723.428.414

 

25 March 2010