Symmetrica, liderul pieței locale de pavele și borduri vibropresate și cel mai mare producător de pe plan autohton, a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o creștere a cifrei de afaceri cu 5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și, astfel, își menține previziunile privind evoluția business-ului în 2015.

37836-symmetrica.jpg„Primul semestru al acestui an a adus o intensificare a cererii pe segmentul rezidențial și acest lucru a avut un impact pozitiv în evoluția afacerilor Symmetrica. Astfel, în perioada ianuarie – iunie am înregistrat un business de 28,6 milioane de lei (cca. 6,5 milioane de euro)”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmațiilor sale, proiectele rezidențiale au reușit, în această perioadă, să compenseze lipsa investițiilor în infrastructură. Acesta a subliniat, de asemenea, că proiectele private sunt cele care pot susține piața locală de pavele în acest an deoarece previziunile arată că proiectele publice nu vor primi finanțare până în 2016 când România va putea accesa fondurile financiare din partea Uniunii Europene alocate pentru perioada 2014-2020.

De altfel, Sebastian Bobu a mai subliniat că, la nivel de piață, principala problemă înregistrată în primul semestru a fost lipsa lichidităților, aspect provocat în special de întârzierea plăților din partea clienților privați sau bugetari.

Peste 1 milion de metri de produse livrate în 6 luni

În ceea ce privește volumele raportate în prima jumătate a anului, Symmetrica a  livrat peste 1 milion de metri de produse atât către proiecte private, cât și pentru lucrări de reabilitare a trotuarelor din Suceava, Comănești, Pitești, Bacău, Fălticeni și Mangalia. În plus, produsele companiei au fost implicate în amenajarea complexului de apartamente Olimp – Blaxy și a acceselor auto pentru parcări publice din toate regiunile țării.

În ceea ce privește estimările privind volumul de produse ce va fi livrat până la finele anului, reprezentantul companiei afirmă că, odată cu inaugurarea noii linii de producție a fabricii din Ciociu, Jud. Bistrița-Năsăud, și cu lansarea noilor game de produse, acesta ar putea atinge peste 2,7 milioane de metri. 

Raportat la cifra de afaceri, Directorul Executiv al Symmetrica mizează pe continuarea trendului ascendent raportat la jumătatea anului și țintește o creștere a cifrei de afaceri anuale cu circa 5%, până la peste 77 de milioane de lei (cca. 17,3 milioane de euro).

# # # 

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri și rigole vibropresate pietonale și carosabile, într-o gamă variată de forme și culori. Aceasta a fost înființată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acțiuni) și Florin-Cristinel Stanciu (40% din acțiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010), și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011), Prejmer – Brașov (2012) și Cociu – Bistrița-Năsăud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele și borduri se numără Arena Națională, parcul balnear din stațiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în București etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare și parcuri ecologice din întreaga țară.

###

29 July 2015