Pentru a continua sa isi sprijine clientii care doresc sa acceseze credite in moneda locala si sa se protejeze astfel impotriva riscului valutar, UniCredit Tiriac Bank a redus, cu pana la 3,20 puncte procentuale, dobanzile pentru toate facilitatile de credit garantate cu ipoteca acordate in lei, incepand cu luna septembrie.

35011-unicredit.jpgProdusele de creditare in lei ii aduc clientului cateva avantaje foarte importante : presupun un avans mai mic pentru cei care isi incaseaza veniturile in moneda locala, permit un grad de  indatorare mai mare in comparatie cu creditele in valuta si aduc stabilitate bugetelor clientilor comparativ cu imprumuturile in moneda straina.

«Creditarea in lei a cunoscut o revigorare semnificativa in ultimii doi ani, in special pe segmentul imprumuturilor ipotecare. In cazul nostru, putem aproxima ca 9 din 10 credite garantate ipotecar nou-acordate sunt in moneda nationala.  Tinand cont de beneficiile reale pentru clientii nostri dar si de evolutia dobanzilor de referinta la nivelul pietei, am aplicat o noua reducere a ratelor dobanzilor pentru a ii sprijini si incuraja pe cei care doresc sa acceseze acest tip de finantari », a declarat Petrisor Costin, Director Produse & Segmente Retail, UniCredit Tiriac Bank.

Reducerile de dobanda aplicate incepand cu 8 septembrie 2014 sunt de pana la 3,20 puncte procentuale, astfel:

  • Credit ipotecar/imobiliar pentru achizitie locuinta – dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:

-          Dobanda fixa a fost redusa de la 6,53% la 4,95%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este Robor 3M + 2% (4,41% in actualele conditii de piata)

  • Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari – dobanda variabila pentru toata perioada de creditare

-          Dobanda a fost redusa de la 5,78% la 5,16% (Robor 3M + 2,75%)

  • Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari – dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:

-          Dobanda fixa a fost redusa de la 6,39% la 5,50%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% in actualele conditii de piata)

  • Credit pentru refinantare Umbrella– dobanda variabila pentru toata perioada de creditare

-          Dobanda a fost redusa de la 5,78% la 5,16% (Robor 3M + 2,75%)

  • Credit pentru refinantare Umbrella – dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:

-          Dobanda fixa a fost redusa de la 6,39% la 5,50%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% in actualele conditii de piata)

  • Credit de nevoi personale cu ipoteca – dobanda variabila pentru toata perioada de creditare

-          Dobanda a fost redusa de la 7,41% la 5,41% (Robor 3M + 3%)

  • Credit de nevoi personale cu ipoteca – dobanda fixa primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:

-          Dobanda fixa a fost redusa de la 8,70% la 5,50%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este Robor 3M + 3% (5,41% in actualele conditii de piata).

 

Prin aceste produse, UniCredit Tiriac Bank se adreseaza clientilor care doresc un credit garantat cu ipoteca si :

  • vor sa beneficieze de rata de dobanda avantajoasa.
  • nu doresc sa fie afectati de fluctuatia cursului de schimb.

 

Criterii principale de eligibilitate:

  • Varsta minima: 20 ani / 25 ani pentru navigatori
  • Varsta maxima: 70 ani / 65 ani pentru navigatorii brevetati si 60 ani pentru navigatori nebrevetati (varsta pana la care creditul trebuie rambursat in totalitate)
  • Venitul lunar net eligibil pe familie minimum 1.000 lei (250 euro pentru navigatori)
  • Se accepta o gama larga de venituri : din salarii, pensie, chirii, contracte de management, activitati PFA, venituri din strainatate, drepturi de autor, rente viagere
  • Se accepta pana la doi co-debitori

Alte costuri ale creditelor:

a)     Comision lunar de administrare: 0,05% aplicat la soldul creditului

b)    Comision de analiza: 1.290 lei pentru creditele ipotecare/imobiliare si 1.720 lei pentru creditele de aranjamente/modernizari/dezvoltari si refinantare.

Costuri conexe: evaluare, notar, inscriere AEGRM, asigurare de viata, asigurare imobil.

Opinia juridica se achita de catre UniCredit Tiriac Bank.

Despre UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru cei aproximativ 580.000 de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania prin intermediul urmatoarelor companii: UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Leasing Romania, Allib ROM, Debo Leasing, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

 

8 September 2014