După primele trei luni din acest an, UniCredit Leasing Corporation IFN SA și-a menținut cota de piață (18.3%), păstrându-și poziția de lider al companiilor de profil. După un 2014 în care ponderea autovehiculelor comerciale și utilitare în portofoliu a urcat, față de anul anterior, cu 13 puncte procentuale, la 40%, în primele trei luni din 2015 creșterea a continuat, până la un nivel de 46%.

37176-unicredit.jpg“Ne-am propus să ne menținem cota de piață, să ne îmbunătățim calitatea serviciilor acordate clientilor nostri și să ne extindem parteneriatele cu furnizorii. Ne concentrăm în zona companiilor mici și medii, acolo unde este nevoie de finanțare pentru o creștere economică solidă. Parteneriatul cu Banca Europeană de Investiții este una dintre acțiunile pe care le-am făcut anul trecut în acest scop.”

(Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing Corporation)

Valoarea bunurilor finanțate de UniCredit Leasing Corporation a fost, în trimestrul I, de 69.8 milioane de euro, cu 31% mai mult decât în perioada similară a anului 2014. Anul trecut, autovehiculele comerciale și utilitare au reprezentat 40% din portofoliu, comparativ cu 27% în 2013.

În primul trimestru al acestui an, autovehiculele comerciale și utilitare reprezintă 46% din portofoliul companiei, comparativ cu 45% în trimestrul 1 din 2014.

Pentru restul anului 2015 UniCredit Leasing Corporation are ca obiectiv creșterea volumelor finanțate, prin sprijinirea business-ului clienților companiei.

“Vom continua să dezvoltăm produse și campanii pentru clienții din industriile în care suntem deja prezenți cu o expertiză considerabilă și, în același timp, vom susține și business-urile considerate de nișă, cum ar fi, de exemplu, profesiile liberale.

Pentru sectorul medical oferim din acest an o soluție tehnico-financiară integrată, cu clare avantaje competitive pentru asigurarea unor structuri complexe de finanțare și management de proiect (consultanță pe partea tehnică, financiară, studii de fezabilitate) oferite de specialiștii noștri cu experiență clinică medicală și o vastă experiență în piața de echipamente medicale și proiecte la cheie.

Pentru sectorul Agri, am lansat de curând un produs cu următoarele caracteristici: dobândă de 3,5% fixă în euro și 6,5% fixă în lei; avans: 10%; doua rate sezoniere din care o singura rată in primul an; perioada de finanțare 72 de luni pentru tractoare și combine sau pachete care cuprind utilaje autopropulsate.”

(Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing Corporation)

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing Corporation IFN SA este liderul pietei autohtone de leasing, cu o cota de piata de 18.3%.

Compania face parte din UniCredit - grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est

Grupul UniCredit este prezent pe piața din România prin intermediul următoarelor companii: UniCredit Țiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker (UCIB), Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

26 May 2015