Veneto Banca a semnat convenția cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), privind acordarea de credite beneficiarilor Schemei de plată unică pe suprafață (SAPS), în cadrul campaniei 2014.

34914-alberto_morini_director_veneto_banca_romania.jpgPersoanele fizice și companiile beneficiare ale subvențiilor APIA în cadrul SAPS 2014 pot solicita Veneto Banca scontarea subvențiilor prin finanțări în RON ce pot acoperi până la 90% din valoarea subvențiilor. Rata anuală de dobândă aplicată este variabilă - ROBOR la 6 luni + 3.75%, dobânzile urmând să fie plătite integral la scadența finanțării din încasarea subvenției. Comisionul de analiză este de 0,35% din valoarea finanțată, perceput la acordarea finanțării, în timp ce comisionul anual de administrare reprezentand 0,50% din suma finanțată este perceput la scadența creditului.

Acordăm o atenție deosebită sectorului agricol, motiv pentru care continuăm colaborarea cu APIA în cadrul campaniei SAPS 2014, oferind beneficiarilor de subvenții condiții avantajoase pentru finanțarea capitalului de lucru. Beneficiind de o structură restrânsă de garanții, considerăm că acest tip de finanțare este compatibil cu nevoile operatorilor din sectorul agricol, conferindu-le stabilitate financiară pe toata durata campaniei agricole”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca Romania.

Veneto Banca oferă totodată, credite de scontare a subvențiilor APIA în cadrul  Măsurii 215 – plăți privind bunăstarea animalelor – Păsari și Porcine, finanțând până la 90% din valoarea subvențiilor.

 

Veneto Banca

Veneto Banca este prezentă în România din anul 2000, an în care a achiziționat pachetul majoritar al Băncii Italo Romena, care a fuzionat prin încorporare în banca mama în dată de 26 mai 2014.

Odată cu achiziționarea sa de către Veneto Bancă, instituția și-a dezvoltat continuu portofoliul de clienți, adresându-se la început investitorilor italieni și apoi societăților românești și segmentului persoanelor fizice.

Grație strategiei de dezvoltare constantă din ultimii 15 ani, Veneto Banca este astăzi a douăsprezecea instituție bancară din Italia, iar pe piața românească operează prin intermediul Sucursalei București, care deține o rețea de 22 de agenții, dintre care 5 se afla în capitală și 16 în cele mai importante orașe ale țării.

27 August 2014