Complexul de birouri West Gate a închiriat o suprafaţă suplimentară de 1.400 de metri pătraţi către Accenture. Dezvoltat de compania , condusă de omul de afaceri Liviu Tudor, West Gate este un complex de birouri  în vestul Bucureştiului.

34614-west_gate.jpgPe fondul extinderii companiei, dezvoltatorul Genesis Development a închiriat către Accenture o suprafaţă suplimentară de 1.400 de metri pătraţi, astfel încât sediul Accenture din West Gate va totaliza 6.300 de metri pătraţi de birouri.

„Tendinţa chiriaşilor noştri de a se dezvolta a continuat şi în acest an şi, odată cu extinderea companiei Accenture, gradul de ocupare al West Gate a crescut la aproape 98%”, a declarat Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development. „West Gate s-a poziţionat de la început drept un parc de birouri care oferă chiriaşilor posibilitatea de a se extinde, crescând în cei şapte ani de funcţionare de la 15.000 la 75.000 de metri pătraţi de birouri”, a mai adăugat omul de afaceri Liviu Tudor.

Compania de consultanţă în management, soluţii tehnologice şi sevicii de externalizare a proceselor de afaceri Accenture şi-a relocat activitatea în complexul de birouri West Gate în anul 2008 şi a ocupat până în prezent o suprafaţă de 4.900 de metri pătraţi. La nivel global, compania Accenture are peste 293.000 de angajaţi, fiind prezentă prin birouri proprii şi operaţiuni în peste 200 de oraşe din 56 de ţări.

Alte extinderi importante realizate recent în complexul de birouri West Gate au fost: Ericsson (de la 12.000 la 16.000 de metri pătraţi), Société Générale (de la 2.500 la 5.000 de metri pătraţi) şi WNS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de BPO (de la 1.500 la 4.000 de metri pătraţi).

Printre companiile care au sediul în West Gate se mai numără şi: Dacia Renault, Siemens, PPD (Pharmaceutical Product Development), Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health şi Medicover.

West Gate, amplasat în cartierul Militari, în imediata apropriere a staţiei de metrou Preciziei, este compus din cinci clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi. Complexul de birouri este certificat conform sistemului BREEAM, cel mai important instrument de evaluare al clădirilor verzi.

***

Despre Genesis Development

Genesis Development este o companie de dezvoltare imobiliară cu o experienţă de peste 15 ani pe piaţa locală. Compania a dezvoltat parcurile de birouri West Gate şi Novo Park, care totalizează circa 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A. Genesis Development este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus privat din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere şi apartamente destinate închirierii, în prezent ocupat în proporţie de 100%.

Investiţiile realizate de Genesis Development în România se ridică la 300 de milioane de euro.

16 July 2014