YTONG a devenit „Furnizor de soluții aprobat pentru Locuințe Verzi” în urma analizării caracteristicilor tehnice ale produselor și a nivelului economiilor de energie pe care le asigură într-o locuință. Acest statut a fost oferit de Romania Green Building Council, organizația din România care certifică Locuințele Verzi cu rezultate superioare privind eficiența energetică și protecția mediului. În prezent 14 proiecte rezidențiale cu peste 4300 de locuințe sunt certificate sau în curs de certificare în cadrul programului nostru Locuințe Verzi.

39530-ytong.jpgYTONG este primul Furnizor de soluții de zidărie pentru Locuințe Verzi din România. Blocurile de zidărie termoizolantă din gama YTONG asigură performanțe energetice superioare care contribuie la o reducere a consumului de materiale de construcție pe șantiere. Procesul de fabricație al acestor produse este unul sustenabil, unitatea de producție din România fiind cea mai modernă din Europa de Est și cea mai avansată din punct de vedere tehnologic. Blocurile de zidărie YTONG au fost utilizate până acum în mai multe proiecte de birouri sau centre comerciale care au primit ulterior cele mai avansate certificări de tip LEED sau BREEAM.

„YTONG și-a asumat un angajament în promovarea sustenabilității și calității în constucții la nivel mondial. Ne bucurăm că suntem parteneri Romania Green Building Council și putem sprijini împreună dezvoltarea sectorului clădirilor verzi”, declară Marius Dragne, CEO Xella RO. „În România, încă din 2010, am fost alături de specialiștii care au proiectat prima casă pasivă certificată din România, amplasată la Politehnica București unde YTONG este soluția de zidărie aleasă pentru realizarea anvelopei. În Germania Xella a dezvoltat recent casa M1 Energy Plus, o clădire care produce mai multă energie decât consumă. Certificarea obținută acum de YTONG continuă această direcție,  produsele noastre oferind clienților soluții pentru clădiri verzi și pentru independența energetică a acestora în vederea încadrării în directivele 2020”, subliniază managerul Xella Ro.

Romania Green Building Council este o asociație non-profit care promovează responsabilitatea constructorilor față de mediu și eficiența energetică pe durata ciclului de viață al unei clădiri. Romania Green Building Council susține dezvoltarea industriei construcțiilor verzi la nivel local și sprijină în România schemele de certificare recunoscute la nivel internațional. Totodată dezvoltă și implementează un program de certificare locală pentru locuințele verzi.

Romania Green Building Council certifică proiectele rezidențiale responsabile față de mediu și eficiente energetic din România. Economiile mari la consumul de energie și costurile mai scăzute și mai rare cu reparațiile locuinței, reduc substanțial costul lunar total de deținere a unei locuințe verzi în comparație cu o locuință standard. Astfel, cumpărătorul are posibilitatea să investească inteligent într-o locuință mai eficientă din punct de vedere energetic și mai sustenabilă, cu o valoare mai mare pe termen lung. Programul de certificare Locuințe Verzi oferă deasemenea accesul la un produs financiar inovativ „Ipotecă Verde” cu o rată de dobandă redusă în cazul deținerii unei locuințe verzi certificate.

„Suntem încântați să avem sprijinul YTONG care oferă soluții pentru locuințe mai sigure, de calitate, confortabile, sănătoase, eficiente energetic și responsabile față de mediu. Un produs de calitate este doar începutul în atingerea acestui obiectiv. Modalitatea prin care YTONG educă profesioniștii cu privire la utilizarea soluțiilor lor este la fel de importantă și, de asemenea apreciată de către organizația noastră”, declară Steven Borncamp, CEO Romania Green Building Council. „În prezent avem 14 proiecte rezidențiale cu peste 4300 de locuințe certificate sau în curs de certificare în cadrul programului nostru Locuințe Verzi” continuă domnul Borncamp.

# # #

Despre Xella

Xella este cel mai important producător mondial de materiale de construcții pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici și numeroase centre de vânzare ȋn 30 de țări. Ȋn România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, cea mai modernă unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est, în urma unei investiții greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovație continuă și calitate în construcții, Xella produce și comercializează în România zidărie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 și produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

9 February 2016