În goana după apartamente mai spațioase, bucureștenii renunță la Prima Casă și se orientează mai degrabă către creditele imobiliare și ipotecare. Numărul celor care își finanțează astfel locuința a crescut cu 30% în ultimul an, ceea ce îi face pe dezvoltatori să creadă că acesta este comportamentul care va domina și în viitor, cel puțin atâta timp cât veniturile populației vor continua să fie în creștere.

41737-metalurgiei_park_residence.jpgBucureștiul devine, treptat, un oraș al apartamentelor noi. Cel puțin în privința tinerilor, acesta este trendul. Tocmai de aceea este nevoie de construcții noi, variate, care să mulțumească toate categoriile de clienți. Un singur dezvoltator poate răspunde cu greu cerințelor variate ale pieței, dar mai mulți dezvoltatori care muncesc ca o echipă – nu ca rivali, pot construi proiecte impresionante. Un astfel de exemplu este Metalurgiei Park Residence, unde tocmai s-a finalizat vânzarea întregii suprafețe de teren destinate fazei întâi a proiectului, respectiv 25 de hectare. În total, în această fază a proiectului se vor livra 5.000 de locuințe, dintre care 4.000 sunt deja finalizate. Pe acest eșantion de clienți, dezvoltatorii au făcut studii de piață relevante, care pot îmbunătăți calitatea ansablurilor imobiliare la nivelul întregului oraș.

„Cerința principală a clienților este pentru apartamente de trei camere, cu prețuri care pot ajunge cu ușurință la 70-80.000 de euro. La această sumă, clienții se finanțează mai ușor cu creditele imobiliare și ipotecare, nu mai este avantajos un credit Prima Casă. Drept dovadă, doar 50% dintre achiziții sunt făcute cu Prima Casă, spre deosebire de 80%, cât era anul trecut. Sigur, este o pindere importantă în continuare, dar în scădere clară”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Bogdan Ivan, reprezentant Sud-Rezidențial.  

În următoarea fază a proiectului se vor livra alte 5.000 de locuințe

În faza a doua a proiectului, Sudrezidential.ro va pune la dispozitia dezvoltatorilor imobiliari interesați o suprafață suplimentară de 25 de hectare pentru începerea lucrărilor de construcție la Faza II din Metalurgiei Park Residence, care va genera la final un număr de aproximativ 4000-5000 apartamente destinate cumpărătorilor de locuințe noi. Același număr a revenit și primei faze a proiectului, dar acolo s-au vândut deja 4.000 de apartamente.

„Suntem bucuroși că am putut ajunge până în această fază a proiectului, iar asta ne motivează să continuăm tot așa. Este locul perfect, dacă nu chiar singurul loc în care putea dezvolta un astfel de proiect, pentru că vecinătățile sunt perfecte pentru rezidențial: metrou, supermarketuri, școli, grădinițe, piață etc”, continuă Bogdan Ivan.

În cadrul proiectului, prețurile apartamentelor încep de la circa 950 de euro/mp util cu TVA de 5% inclus, iar costul unui loc de parcare este de 1.500 de euro plus TVA 20%. Profilul clientului îl reprezintă familia tânără sau tânărul angajat, familiile nou căsătorite cu vârsta de pănă la 40 de ani, fiind de regulă angajați al corporațiilor din România sau funcționari publici, interesați mai ales de un apartament nou cu două sau trei camere.

 

10 October 2017