Autoritățile bucureștene au început construirea unui complex de locuințe sociale, situat în continuarea cartierelor Drumul Taberei și Ghencea. Proiectul imobiliar care include opt blocuri cu aproximativ 600 de apartamente și 732 de locuri de parcare va fi realizat în două etape.

42945-locuinte-sociale-prelungirea-ghencea.jpgPrima fază a proiectului constă în construirea unui bloc de 11 etaje, situat pe B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326. În faza a doua vor fi ridicate alte șapte clădiri cu cinci etaje. Toate apartamentele din cele opt blocuri vor avea destinația de locuințe sociale.

"La Primăria Capitalei sunt înregistrate 3.790 de cereri de repartizare de locuințe sociale. Dintre acestea, 364 de solicitanti sunt pe lista de prioritati pentru anul 2020, acestia avand dosarele complete, avizul comisiei, al CGMB si al Primarului General. Printre cele 364 de persoane sau familii se numara persoane cu dizabilitati (90 de persoane), vârstnici care au fost evacuați în urma retrocedării imobilelor si care nu au posibilitatea unui credit, precum si familii monoparentale cu copii aflati in intretinere, la limita marginalizarii sociale", a precizat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Complexul de locuințe sociale este construit pe un teren cu suprafața de 27.000 de mp, care „a avut o valoare de aproximativ 5 milioane de euro”, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocati de autoritățile bucureștene, printr-o Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucuresti din decembrie 2017.

Primul bloc va fi finalizat anul acesta

În prezent, este în lucru primul bloc, care va avea 11 etaje și 114 apartamente și 156 de locuri de parcare. De asemenea, prima fază a proiectului include și realizarea a circa 1.300 mp de spații verzi, reprezentând aproximativ 37% din suprafata totală a terenului de 3.532 mp.

Termenul de finalizare estimat pentru această primă clădire este septembrie 2020, iar valoarea investiției este de circa șapte milioane de euro.

 

6 February 2020