Autoritățile centrale iau măsuri pentru combaterea poluării. Potrivit, ministrul Mediului a anunțat că, de luna viitoare, vor fi făcute verificări pe șantiere, întrucât în orașe poluarea atinge cote mai mari la începutul primăverii.

42950-controale_santier.jpgMinistrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că solicita organizarea unei videoconferințe pentru a discuta cu reprezentanții Gărzii de Mediu din toate județele în ceea ce privește efectuarea unui control tematic pe șantiere. Totodată, ministrul Mediului a explicat că aproape jumătate din poluarea cauzată de particula PM10 ar putea fi eliminată prin salubrizare.

„Este vorba de verificarea condițiilor impuse prin autorizațiile de mediu pentru șantiere, fie că vorbim de cele ale administrațiilor publice sau ale operatorilor privați, pentru că poluarea în orașe este mult mai mare la începutul primăverii și vom verifica dacă aceste condiții sunt respectate și dacă administrațiile publice locale fac o salubrizare eficientă a străzilor din orașe”, a precizat Costel Alexe.

Potrivit ministrului Mediului, mai mult de 42% din particulele de PM10 (particule în suspensie cu diametru de zece micrometri) ar putea fi eliminate printr-o salubrizare eficientă.

Particulele în suspensie (PM10) provin în special de la emisiile poluante generate de industrie, trafic și încălzirea locuințelor.

12 February 2020