Licitaţia pentru transmiterea dreptului de folosinţă a plajei Mării Negre s-a încheiat, astfel că Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a  închiriat peste 150.000 mp de plajă, pentru unul sau mai multe sezoane estivale.

23962-vadu_plaja2.jpgPână la 13 martie, au fost depuse aproape 100 de oferte, se arată într-un comunicat ABADL. Mai mult de jumătate dintre acestea au vizat staţiunea Mamaia. Contractul de închiriere a sectoarelor de plajă se atribuie prin licitaţie publică, acestea fiind închiriate pentru unul sau mai multe sezoane estivale.

„Au fost cumpărate 123 de caiete de sarcini şi au fost depuse 97 de oferte. Cel mai solicitat sector a fost Mamaia VII, cu cele 23 de subsectoare, pentru care au fost depuse 60 de oferte. De altfel, sectoarele din staţiunea Mamaia au fost cele mai solicitate, fiind urmate de cele din Eforie", a declarat Cătălin Anton, responsabilul de comunicare al ABADL.

Ofertele au fost depuse pentru 42 de subsectoare, iar în urma analizelor, comisia de licitaţie a atribuit 34 de subsectoare, suprafaţa totală a acestora fiind de 155.000 metri pătraţi de plajă.

„Pe cinci subsectoare a fost depusă o singură ofertă, iar pe alte trei subsectoare, ofertanţii au fost descalificaţi pentru că nu au întocmit documentaţia aşa cum prevedea caietul de sarcini", a spus reprezentantul ABADL.

Cea de-a doua etapă a licitaţiilor pentru plaje va fi anunţată după afişarea rezultatelor finale, când vor fi scoase sectoarele neadjudecate în prima etapă, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI Iarna face ravagii. Plajele de pe litoralul românesc s-ar putea schimba iremediabil, de anul acesta.

 

21 March 2012