Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, ieri, proiectul de hotărâre privind exproprierile necesare pentru continuarea investiției de lărgire la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea.

42344-prelungirea_ghencea.jpgActul normativ vizează declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Penetrație Prelungirea Ghencea-Domnești", în vederea continuării lucrărilor de interes public.

 "Este vorba despre peste 500 de parcele, valoarea totală estimată pe care o vom plăti este de aproximativ 20 de milioane de euro. Acest proiect este esențial pentru deblocarea traficului în zonă, noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lățime de 6 m, spații verzi între trotuar și partea carosabilă", a precizat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit actului normativ aprobat de CGMB, toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate. Lucrarile vizează și extinderea rețelei de apă și canalizare.

„Având în vedere toate modificările față de vechiul proiect, a fost stabilit un nou coridor de expropriere, avizat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, în suprafață de 231.816 mp”, precizează un comunicat emis de Primăria Capitalei.

 

1 February 2019