Bancpost a câștigat licitația de finanțare organizată de aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara, valoarea împrumutului fiind de 2 milioane euro. Astfel, instituția bancară va sprijini activitatea aeroportului pentru următorii trei ani, perioadă în care se vor executa investiții în infrastructură și se vor deschide noi rute, potrivit reprezentanților aeroportului din Timișoara.

36623-aeroport_timisoara.jpgAeroportul „Traian Vuia” din Timișoara a obținut finanțare de la Bancpost, în valoare de 2 milioane euro. Linia de finanțare este destinată acoperirii necesarului de capital de lucru al instituției și este acordată pentru o durată de 3 ani. Cu această ocazie, reprezentanții aeroportului anunță planuri importante – investiții în infrastructură, deschiderea de noi rute, creșterea numărului de pasageri sau diversificarea contractelor cu companiile aeriene.

„Parteneriatul cu Bancpost va sprijini activitatea curentă a aeroportului pentru următorii 3 ani, o perioadă de dezvoltare în care ne-am propus obiective ambițioase precum diversificarea contractelor cu companiile aeriene, creșterea numărului de pasageri, deschiderea de noi rute, precum și investiții în infrastructură. Anul acesta avem în plan și întocmirea documentațiilor necesare pentru dezvoltarea transportului intermodal de marfă, precum și extinderea halei cargo. Astfel, linia de finanțare contractată ne va permite continuitatea activității curente, optimizarea costurilor și concentrarea pe implementarea strategiei de dezvoltare pentru a atinge cu succes obiectivele setate”, declară Iulian Daniel Idolu, Director General al Aeroportului Internațional “Traian Vuia” din Timișoara.

  • Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara este al treilea ca număr de pasageri și al doilea din țară, din punct de vedere al dotărilor tehnice
  • Cu o istorie de peste 80 ani, aeroportul din Timișoara deservește o populație de circa 2,5 milioane locuitori, având în prezent 16 destinații importante din Europa
  • Aeroportul operează prin intermediul a două terminale: cel intern (capacitate de procesare de 700 pasageri/oră și trei porți de îmbarcare) și cel internațional (capacitate de procesare de 800 pasageri/oră și nouă porți de îmbarcare)

„Acest acord reiterează angajamentul Bancpost de sprijinire a sectoarelor cheie din economia românească, precum transporturile, infrastructura, agribusiness, IT, telecom, producția și exportul. Companiile care operează în aceste industrii generează valoare adăugată și au un potențial ridicat de dezvoltare, iar Bancpost are disponibilitatea și mijloacele necesare pentru a participa activ la dezvoltarea lor prin acoperirea diverselor nevoi de produse financiar-bancare”, conchide Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

CITEȘTE ȘI:

 

18 March 2015