Un nou mall la Brașov, din toamna anului 2017. AFI Europe a cumpărat un teren de 40.000 mp, în Centrul Civic al Brașovului, pe care va ridica un centru comercial, după rețeta deja clasică: hypermarket, cei mai mari retaileri din fashion, o zonă de restaurante și divertisment, inclusiv cinematograf. În plus, noul mall AFI se va bucura de o terasă generoasă, de unde vizitatorii vor putea admira peisajul montan.

37708-afi_cotroceni.jpgUnul dintre cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale din România își extinde afacerile la Brașov. AFI Europe a achiziționat fosta platformă Hidromecanica, unde va dezvolta un mall cu trei niveluri și un proiect de birouri de clasa A, ce vor fi inaugurate în octombrie 2017. Reprezentanții AFI Europe și-au explicat decizia de a investi în acest proiect de anvergură prin faptul că Brașov este principala destinație turistică de la noi din țară (cu circa 1,5 milioane turiști anual), în timp ce puterea de cumpărare a locuitorilor este peste medie.

  • Cu o suprafață de 40.000 mp, terenul proaspăt achiziționat se află în apropierea Centrului Civic, din Brașov
  • AFI Europe va ridica aici un mall cu o suprafață închiriabilă de 45.000 mp și un proiect de birouri de clasă A, cu o suprafață închiriabilă de 11.000 mp

„Terenul este situat în centrul orașului și al zonei de afaceri a Brașovului (Centru Civic), pe fosta platformă Hidromecanica, înregistrând astfel un trafic foarte ridicat. Vizibilitatea este excepțională, datorită faptului că spațiul este localizat în principala piață din Brașov și pe bulevadrul principal care leagă Centrul Vechi de toate zonele orașului și de ieșirea către București. Această locație unică, împreună cu un centru comercial după un design marca AFI, în inima Brașovului, vor asigura succesul proiectului pentru compania noastră, pentru retailerii care ni se vor alătura și, mai ales, pentru locuitorii Brașovului”, subliniază David Hay, CEO AFI Europe România.

Noul mall AFI va avea trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. La ultimul nivel, se va regăsi zona de restaurante și divertisment, precum și o terasă de mari dimensiuni cu vedere către Munții Carpați, unde se vor organiza diverse evenimente și activități. AFI Europe România se află deja în discuții avansate cu un lanț de hypermarket-uri și cei mai mari retaileri de fashion pentru a fi ancorele centrului comercial. Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obținerea certificării pentru construcții „verzi” LEED Gold.

Cu o prezență pe piața locală din 2005, AFI Europe va adăuga astfel în portofoliu al treilea centru comercial de la noi din țară. Compania mai deține AFI Palace Cotroceni (81.000 mp) și AFI Palace Ploiești (33.000 mp). Pe segmentul de birouri, compania dezvoltă AFI Park, un proiect ce constă în cinci clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafață totală de închiriere de peste 70.000 mp.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

15 July 2015