Venitul AFI Europe România a crescut cu peste opt procente, la început de an, față de aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte a creșterii a fost generată de cele două noi clădiri de birouri. Grupul anunță că venitul operațional net (NOI) a fost de aproape 9 milioane euro, în primele trei luni ale lui 2015.

37140-afi_palace_cotroceni.jpgÎn primul trimestru al acestui an, AFI Europe România a generat un venit operațional net (NOI) de aproape 9 milioane euro. Comparativ cu primele trei luni ale lui 2014, grupul raportează o creștere de 8,1%, mare parte din aceasta provenind de la ultimele două clădiri de birouri inaugurate – AFI Park 2 și AFI Park 3.

În același timp, mallul AFI Palace Cotroceni din Capitală a adus un venit operațional net de 7,4 milioane euro, în creștere cu 1,3% față de primele trei luni ale anului trecut. Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu excepția hipermarketului, au crescut cu 9,3% în această perioadă, față de primul trimestru al anului trecut. Totodată, rata de ocupare a AFI Palace Cotroceni a ajuns la 99%.

Și AFI Palace Ploiești a ajuns la un grad de ocupare de 99%. În primele trei luni ale acestui an, centrul comercial a generat un venit de peste un milion euro, în timp ce retailerii au raportat o cifră de afaceri mai mare cu aproape 22% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„AFI Europe România a încheiat T1 cu rezultate operaționale și financiare excelente. Venitul operațional net al activelor noastre generatoare de venit din România a crescut cu 8%, cu o rată de ocupare medie de 98%. Noile clădiri de birouri AFI Park 2 și AFI Park 3 au contribuit la veniturile operaționale nete ale companiei, așa cum va fi și cazul AFI Park 4&5 când vor fi finalizate la sfârșitul anului. În plus, avem în plan demararea construcției unor proiecte noi, precum AFI Business Park, situat pe Bulevardul Progresului, și proiectul cu destinație mixtă din Bucureștii Noi”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

În prezent, clădirile de birouri AFI Park 4&5, cu o suprafață totală închiriabilă de 32.000 mp, se află în construcție și finalizarea lor este planificată pentru sfârșitul anului 2015.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

21 May 2015