Agenţii imobiliari nu au reuşit să le intre la inimă românilor, anul trecut. Ei se află pe penultimul loc, în topul celor mai de încredere profesii, probabil acest capital de neîncredere a fost cauzat şi de criza imobiliară din Romania, mulţi dintre respondenţi acţionând emoţional faţă de segmentul de piaţă cel mai afectat de criză. 

AGENŢII IMOBILIARI se află lânga politicieni în top neîncredereTot din această cauza, în partea a doua a clasamentului se află şi profesii precum  notarii şi avocaţii. 

În "Topul celor mai de incredere profesii", premianţii şi codaşii au rămas pompierii şi, respectiv, politicienii. Cu ajutorul lui Dumnezeu, preoţii au avut cea mai spectaculoasă creştere în acest top, au urcat cinci locuri, de pe locul 7 pe 2.

La polul opus se află bonele, ele au pierdut cinci poziţii faţă de anul trecut. Judecătorii nu sunt nici ei pe placul românilor, ei ocupă un ruşinos loc, 28 din 30.

Persoana publică în care românii au cea mai mare încredere a fost anul trecut Nadia Comaneci, potrivit unui sondaj realizat de Reader's Digest. Fosta mare gimnastă a ocupat locul întâi şi în 2007. Pe următoarele locuri, în preferinţele românilor, se află Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei şi Florin Piersic.

Politicienii şi oamenii de afaceri nu au fost nici în acest an pe placul românilor, ei aflându-se pe ultimele locuri în top. Singurul care a reuşit să câştige simpatia românilor a fost primarul Sibiului, Klaus Johannis, care s-a clasat in prima jumatate a listei, mai exact pe locul 47.

Sondajul a fost efectuat de Reader's Digest prin intermediul IMAS în luna octombrie 2008, pe un eşantion de 1.245 de respondenţi din toată ţara. Participanţilor la sondaj li s-a cerut să dea un calificativ de la 1 la 10 încrederii pe care o acordă unei liste de 100 de personalităţi prezentate, existând şi o listă deschisă în care puteau opta pentru oricare altă persoană publică.

14 January 2009