O cabană la munte poate fi diferită, fără a fi costisitoare. Cu idei şi soluţii inteligente, o construcţie veche, amplasată între munţi, poate deveni locuibilă şi unică. IMOPEDIA.ro prezintă proiectul denumit „Arsenal B47”, ce aparţine unei firma elveţiene de arhitectură.

31674-4.jpgO veche clădire militară poate deveni casa de vacanţă perfectă. O demonstrează firma elveţiană de arhitectură Ralph Germann Architectes, ai cărei specialişti au transformat o construcţie ridicată în Cel De-al Doilea Război Mondial într-un spaţiu locuibil. Pentru a conserva cât mai multe dintre elementele originale, arhitecţii au inserat în vechea clădire un cub de sticlă. Astfel, pereţii şi-au păstrat patina timpului, acoperişul nu a fost modificat, iar detaliile istorice au rămas ca decoraţiuni (de exemplu, semnul de pe un perete cu „încărcătură maximă de 1.500 kg/mp”).

  • Cabana are o suprafaţă de 49 metri pătraţi, astfel că arhitecţii au venit cu diverse soluţii pentru a optimiza spaţiul
  • În interiorul locuinţei, a fost inserat un cub de lemn, pentru a oferi căldură spaţiului. Totodată, acesta are rol practic: pe de o parte maschează toaleta, iar de cealaltă patul (care poate fi strâns atunci când nu este folosit)

Clienţii au dorit să modifice cât mai puţin clădirea militară veche de 70 ani, iar pentru a ajunge la un rezultat mulţumitor, arhitecţii au folosit numai „materiale  simple, dar nobile şi solide”, printre care lemn de zadă, sticlă, ardezie şi metal. Totodată, pentru a evita obţinerea unei atmosfere de austeritate, specialiştii au adăugat o pată de culoare, total neobişnuită pentru un astfel de spaţiu: baia este de culoare fuchsia.

 PE ACEEAȘI TEMĂ Idei de amenajare: lemn, beton şi sticlă, într-o locuinţă de 36 mp

 

13 September 2013