Funcţionalitatea este una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le avem în vedere în amenajarea locuinţei. Iar pentru o abordare minimalistă, simplitatea este fundamentală. IMOPEDIA.ro prezintă unul dintre proiectele de amenajare ale unei firme de arhitectură din Rusia, în care confortul este împletit cu succes cu utilul.

31975-31921-1.jpgO abordare minimalistă presupune simplitate, este caracterizată de funcţionalitate. În general, spaţiilor amenajate în acest stil le lipseşte căldura. Specialiştii de la firma de arhitectură ZE|Workroom demonstrează că aplicabilitatea se poate împleti cu succes atmosfera primitoare şi confortul. Proprietarii unui apartament din Moscova, cu o suprafaţă de 100 mp, au dorit un living spaţios şi luminos, cu numeroase spaţii de depozitare. Arhitecţii au reuşit nu doar să satisfacă cerinţele clienţilor, însă au oferit şi o identitate întregului spaţiu.

  • Prin folosirea lemnului (podea, tavan şi zona de bucătărie) s-a obţinut un efect relaxant
  • Zona de living este luminată în mod natural, cu ajutorul ferestrei de dimensiuni generoase
  • Combinaţia de finisaje lăcuite albe şi albastre animă spaţiul

Amenajarea respectă cerinţele proprietarilor – zona socială nu este încărcată şi utilizează la maximum lumina naturală. Specialiştii au venit cu diverse soluţii de depozitare, dar spaţiile sunt mascate cu ajutorul designului ingenios. Tavanul este o apariţie originală, ce oferă simetrie spaţiului. Cele mai uşor de remarcat caracteristici ale apartamentului sunt armonia şi continuitatea.

CITEŞTE ŞI: Amenajare: patul suspendat, în mijlocul livingului (FOTO)

 

 

11 October 2013