Locuinţele cu suprafaţă mică pot părea spaţioase, cu ajutorul specialiştilor. Pereţii despărţitori glisanţi şi amenajarea în stil minimalist sunt două dintre cele mai folosite strategii în acest sens. IMOPEDIA.ro prezintă unul dintre proiectele de amenajare ale firmei de arhitectură Za Bor: un apartament cu suprafaţă mică, amplasat în capitala Rusiei.

31095-white-details-.jpgO locuinţă cu suprafaţă redusă nu trebuie percepută neapărat ca fiind mică. Deşi pare greu de crezut, conceptul este demonstrat de specialiştii ruşi ai firmei de arhitectură Za Bor. În urma amenajării, apartamentul a devenit un living generos, în care bucătăria, dormitorul şi camera de zi aparţin aceluiaşi spaţiu. La nevoie, totul poate fi împărţit în camere separate, datorită unor pereţi despărţitori glisanţi, concepuţi special pentru a oferi intimitate.

Apartamentul se află la etajul 24 al unui ansamblu rezidenţial nou din Moscova, iar de amenajarea sa s-a ocupat arhitectul Peter Zaytsev, unul dintre partenerii firmei Za Bor. Specialistul consideră că decoraţiunile trebuie păstrate simple doar din punctul de vedere al culorilor, nu şi din punctul de vedere al formelor, motiv pentru care locuinţa este dominată de alb.

  • Ferestrele mari reprezintă unul dintre atuurile locuinţei. Proprietarii se bucură de foarte multă lumină naturală, dar şi de peisajul impresionant ce poate fi admirat de la etajul 24
  • Interiorul este dominat de un design minimalist, ceea ce creează senzaţia de spaţiu într-un apartament de dimensiuni reduse

Cele mai multe piese de mobilier sunt executate la comandă, deşi bugetul alocat acestui proiect nu a fost foarte generos. În viziunea arhitectului, în bucătărie trebuia să fie un blat negru pentru a contrasta cu restul spaţiului, dar după un studiu de piaţă a devenit evident că este mai convenabil din punct de vedere financiar ca acesta să fie executat la comandă. Până la final, insula asemănătoare unui bar a devenit unul dintre principalele elemente de interior, cu toate că nu este singurul detaliu ce atrage atenţia.

 

 

 

 

19 July 2013