Probleme în paradis!Nici n-a apucat să se usuce bine cerneala pe convenţia pentru rezervarea construcţiei, că Ana şi Răzvan au deja nemulţumiri cu privire la contractul de vânzare-cumpărare.

Deşi multă lume s-a grăbit să spună că cei doi concurenţi aruncă banii pe fereastră când au decis să cumpere o locuinţă în Vitan Residence, iată că aparenţele înşală. Ana şi Răzvan sunt foarte atenţi la fiecare detaliu şi vor ca apartamentul pe care îl vor plăti timp de 30 de ani să fie perfect.

Iar clauzele contractului să stipuleze clar obligaţiile dezvoltatorului. „Suntem tare necăjiţi; ne-am uitat mai bine pe antecontract şi nu ni se pare ok. În antecontract se aruncă totul pe cumpărător, dezvoltatorul nu-şi asumă nicio responsabilitate, ba chiar pune pumnul în gura cumpărătorului: ori zici ca noi, ori eşti bun de plată. Urmează să vedem şi ce zic avocaţii pentru că o să consultăm mai mulţi, să vedem ce putem schimba în antecontract."

Mâine, ei se vor întâlni cu un avocat şi vor studia împreună anexele contractului şi tot ce mai trebuie studiat înainte de a semna un contract".

Simona şi Adrian, proaspeţi proprietari, muncesc de zor pentru ca garsoniera lor să fie... deosebită. Am comandat uşa metalică... Urmează dressingul... vopsirea şi patul... uf, o agendă ocupată... dar abia aştept să ajung la pat... la patul meu propriu şi personal... merită. Ups! am uitat de bucătărie, dar prin prioritizare... o să facem lucrurile pe rând în funcţie de buget..."

Dana şi Marius caută informaţii despre apartamentele scoase la licitaţie prin executare silită, în timp ce cuplul format din Cristina şi Răzvan îşi caută casa din vis. Dar, după ce s-au "ars" deja cu un apartament ai cărui proprietari nu aveau documentaţia completă,  suflă şi-n iaurt. "Cartierul Latin şi Militari, acestea sunt zonele în care am avut vizionări azi. Asta DA zi, dacă până acum eram demoralizaţi şi dezamăgiţi, acum foaia s-a schimbat, spun asta pentru că azi am văzut un super-apartament în zona Gorjului cu 3 camere, decomandate, 75 mp, construcţie din 1984, 2 băi, etaj 8/10, gresie, faianţă, termopan, uşă metalică, geam la baie (la ambele băi) - 72.000Euro.

Noi ne-am hotărât să-l cumpărăm, mâine aşteptăm confirmarea de la agentul imobiliar şi probabil urmează şi întâlnirea cu actualul proprietar. Pentru că de fel suntem pesimişti şi "păţiţi" ne-am mai orientat către un apartament cu 2 camere în Cartierul Latin, unde avem 61mp, decomandat, construcţie 2009, cu toate îmbunătăţirile - 62.000", scriau ieri Cristina şi Răzvan.

Paula şi Marius au şi ei veşti bune. "Victorie! Am reuşit în sfârşit să primim ok-ul finaciar şi juridic de la bancă. Astăzi sper ca dosarul să plece la fond. Deocamdată atât şi aştept să mi se dea ok-ul de la Fond. Nu ştiu cât durează, dar, la cum am dosarul, ar trebui să nu mi se mai ceară niciun act suplimentar. Vă ţin la curent". Acesta este mesajul pe care l-au postat luni Paula şi Marius. Iar de atunci stau ca pe ace, în aşteptarea răspunsului.

 

 

 

 

 

26 November 2009