Programul Prima Casă a stabilit un prag psihologic de 60.000 euro, pe care cei mai mulţi dintre cumpărătorii de astăzi nu sunt dispuşi să îl depăşească. Aşa se face că acum cele mai căutate locuinţe sunt cele care nu trec de pragul stabilit de programul guvernamental. IMOPEDIA.ro îţi spune în ce cartiere găseşti cu precădere astfel de locuinţe.

30410-blocuri_titan.jpgBucureştenii care doresc să cumpere o locuinţă care să se încadreze în plafonul stabilit de Prima Casă ar trebui să se uite spre cartiere precum Berceni, Drumul Taberei, Militari, Titan sau Pantelimon. Statisticile IMOPEDIA.ro arată că în aceste zone se află în general astfel de locuinţe.

Berceni

75% dintre ofertele imobiliare din zona Berceni care costă până în 60.000 euro sunt apartamente cu două camere, iar restul sunt proprietăţi cu trei camere.

În zona de sud se află garsoniere, vorbim de zona Berceni, dar într-un număr foarte mic, sunt condensate în blocurile vechi, construite înainte de anul 1977. Apartamentele cu două camere se situează în plaja de preţ 40.000 – 50.000 euro, iar apartamentele cu trei camere între 55.000 – 65.000 euro”, spune Giulo Angheloiu, preşedinte Premier Service.

Potrivit agenţilor imobiliari din Berceni, trei sferturi dintre cumpărătorii zonei contractează de la bănci credite Prima Casă,  iar restul celor care cumpără au, în general, bani cash, proveniţi din vânzarea unei alte proprietăţi.

Drumul Taberei

Datele IMOPEDIA.ro arată că 60% dintre proprietăţile de până în 60.000 euro din cartierul Drumul Taberei sunt apartamente cu două camere. Garsonierele şi locuinţele cu trei camere au aceeaşi pondere, ele ocupând fiecare 20% din piaţa locuinţelor ce se încadrează în plafonul garantat de stat şi de bănci prin programul Prima Casă”, explică Răzvan Muntean, general manager IMOPEDIA.ro.

Militari

Şi în cartierul Militari cele mai multe oferte Prima Casă sunt reprezentate de apartamentele cu două camere. Pe locul doi, potrivit statisticilor, se situează garsonierele, iar pe poziţia trei se află proprietăţile cu trei camere.

  • Apartamente două camere: 52%
  • Garsoniere: 25%
  • Apartamente trei camere: 18%

Titan

Titan este un alt cartier bucureştean unde ponderea locuinţelor ce nu costă mai mult de 60.000 euro este mare. Aici, jumătate dintre aceste proprietăţi sunt locuinţe cu două camere. 30% dintre apartamentele scoase la vânzare sunt garsoniere, iar restul - proprietăţi cu trei camere.

„Cei interesaţi de achiziţia unei garsoniere în zona Titan au, în general, un buget ce se situează în jurul valorii de 30.000 euro, iar cei care caută un apartament cu două camere au între 45.000 şi 48.000 euro. Persoanele care vor un apartament cu trei camere nu ar da peste 60.000 euro”, susţine Cornel Bălan, general manager agenţia imobiliară IBC Project.

Potrivit ultimului studiu de piaţă privind comportamentul cumpărătorilor din Capitală realizat de IMOPEDIA.RO., peste jumătate dintre bucureşteni nu ar fi dispuşi să plătească mai mult de 60.000 euro pentru un apartament, indiferent de numărul de camere.

CITEŞTE ŞI: Apartamentele cu trei camere, cele mai dorite locuinţe din Capitală

 

20 May 2013