184 de blocuri din sectorul 3 al Capitalei vor fi reabilitate termic, fără costuri pentru proprietari. Valoarea totală a celor 20 de contracte semnate în acest sens este de aproape 360 de milioane de lei.

42018-reabilitare_termica.jpgFondurile alocate creșterii eficienței energetice pentru cele aproximativ 14.000 de unități locative provin din Axa Programului Operațional Regional (POR) dedicată tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon (axa prioritară 3): sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor (prioritatea de investiții 3.1).

 „Creșterea eficienței energetice a clădirilor reprezintă una dintre prioritățile noastre de guvernare, în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață ale cetățenilor(…) Încurajez și alți primari să acceseze fondurile europene pe care le avem la dispoziție pentru investiții în folosul comunității”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

 Până în prezent, în sectorul 3 al Capitalei, au mai fost semnate, prin POR 2014-2020, alte 41 de contracte, în valoare totală de peste 500 de milioane de lei.

20 April 2018