Începând din acest an, 15 aprilie este ziua profesiei care asigură traiul celor care practică alte 30 de meserii.

IMOPEDIA.ro împreună cu Asociaţia Română a Agenţiilor Imobiliari (ARAI) organizează la hotelul Ramada din Bucureşti Conferinţa Naţională a Agentilor Imobiliari la care participă peste 250 de invitaţi din domeniul imobiliar.

În cadrul evenimentului se discută despre managementul schimbării şi profesionalizarea agenţilor imobiliari, schimbarea formei de organizare a Asociaţiei devenind asociaţie profesională, cum să gestionezi, să reacţionezi şi să controlezi într-un mod proactiv riscurile şi provocările vieţii profesionale şi personale, într-o lume nouă, marcata de incertitudini economice.

"CEI va sprijini reglementarea unor noi standarde în România. Statutul european poate fi un punct de pornire, regulamnetul CEI poate fi baza acestuia, iar noi vă vom ajuta" a declarat în cadrul evenimentului Manuel Negrao, Preşedinte C.E.I. (Confederation Europeene de l'Immobilier)

"ARAI împlineşte 15 ani, este vârsta adolescenţei de la care orice persoană trece spre maturitate. Cred că este nevoie ca agenţii imobiliari să fie mai activi, să participe la luarea deciziilor. Este greşit să ne întrebăm cum va supravieţui porfesia de agent imobiliar. Este bine să ne gândim cum va contribui agentul imobiliar la ieşirea din criză" este de părere Cristian Clenciu, preşedintele ARAI.
La eveniment participă şi Ioan Andreica, ministru Secretar de Stat în cadrul ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului care i-a felicitat pe toţi agenţii imobiliari de ziua lor. Andreica apreciază că:

"Agenţiile imobiliare trebuie să aibă în primul rând o acţiune de consultanţă. Ca agent trebuie să poţi să dai un minin de informaţii privind tipul construcţiei, mediul economic, cadastrul imobiliar ş.a.m.d. Cred că în acest proces de modernizare a profesiei de agent imobiliar trebuie să avem şi un pachet de pregătire a agenţilor şi apoi sa trecem la reglementare. Mă bucur că în sfârşit această asociaţie îşi doreşte să funcţioneze pe o activitate reglementată, după o perioadă de pionerat dumneavoastră sunteţi într-un moment de maturitate"

"Numărul de reclamaţii privind prestările de servicii imobiliare a scăzut. Dacă în ultimii ani aveam mai multe plângeri referitoare la agenţiile imobiliare, astăzi avem mult mai puţine, majoritatea reclamaţiilor actuale se referă la contractele pentru ansambluri rezidenţiale" informează Chiţa Prelipcean - Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.



15 April 2010